Eile õhtuks olid koalitsiooniläbirääkimiste osapooled aja maha võtnud ning Andrus Ansip jõudis enne Euroopa Liidu pidustustele Berliini lendamist teatada, et välisministri kohta ta ei loovuta.

Eile Pärnus kogunenud Reformierakonna volikogu kiitis koalitsioonileppe heaks.

Politoloog Tõnis Saarts esitas eile mõttekäigu, et Reformierakonna rahastajad survestavad Ansipit Mart Laari Islandi väljakult eemale jätma, sest see halvendaks eestlaste äritegevust Venemaal.

Isamaa ja Res Publica Liidu laiendatud eestseisus koguneb pühapäeval ning annab vastuse Ansipi viimasele ettepanekule ministrikohtade jaotuse kohta.

Ansip pakub IRL-ile sotsiaal- ja siseministri tooli asemel kirjas haridus- ja kultuuriministri kohta. Esimese kohta oli IRL läbirääkimistel öelnud, et selle üle tahaksid nad arutada, kuid kultuuriministri kohta ei ole isegi kuluaarides IRL-ile pakutud. Sotsiaaldemokraatidele tähendas see pakkumine haridusministri koha sotsiaalministri omaga asendumist. Ka sotsid arutavad olukorda ning uut pakkumist pühapäeval.

Eestimaa Rohelised lükkasid oma üldkogu nädala jagu edasi. Ka rohelised ei ole rahul neile Ansipi pakutud portfellita ministri kohaga, vaid sooviksid keskkonnaministri kohta.

Läbirääkijad on lubanud uuesti kohtuda esmaspäeval.

Võimalikke paralleelläbirääkimisi Keskerakonnaga eitasid eile nii IRL kui ka Reformierakond.