Omavalitsused kasutavad populaarset telesaadet “Laulge kaasa”, et endale 27 000 krooni eest riigitelevisioonis reklaami teha.

Valgas, kus juulis filmitakse järjekordne “Laulge kaasa”, on üritus linnapea Ivar Unti sõnul väga populaarne ja toimub mitmendat korda. Linnapea sõnul pakub “Laulge kaasa” saade kohalikele elanikele meelelahutust, kuid annab ka hea võimaluse oma piirkonda reklaamida.

Unti sõnul pole mõnekümne tuhande krooni suurune summa liiast, arvestades, millised summad meelelahutuses liiguvad. “Kuna suvetuurid lähevad siit mööda, on see igati hea võimalus,” leidis ta. “Inimesed ikka tahavad end televiisorist näha ning kuulsustega koos laulda.”

Saate produtsent Valdur Sepp ütles, et kuna kõigepealt tuleb saate jaoks korraldada üritus, mis tähendab reklaami ning korralikku helitehnikat, siis on loomulik, et vallad selle eest maksavad. “Summa tõusis eelmisel aastal veidi üldise hinnatõusu raames, olles nüüd 27 000 krooni juures,” ütles Sepp. “Kui vallal raha pole, siis on leitud sponsoreid kohapealt.”

Saatejuht Reet Linna ütles, et vallad võtavad ise ühendust ja kutsuvad saadet tegema. “Kui üks hooaeg pole veel läbi saanud, on järgmiseks juba kokkulepped olemas,” märkis Linna. Tema sõnul tehakse peaaegu et regionaalpoliitikat ja selle jaoks leiavad vallad ikka raha. Minemata jätsid saatetegijad Kihnu. “Kahjuks pole seal tõesti raha, mida saate alla panna,” märkis Linna.

ETV katab salvestuskulud

ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul ei jõua nendeni valdadelt kogutavast rahast midagi: “Meie ostame saate sisse produktsioonifirmalt ning kui neil on eraldi kokkulepped valdadega, siis see on nende oma asi.” Palju saate tegemise eest raha küsitakse ja millised kokkulepped valdadega on Meediagrupp Süd-Est-il, Pruuli ei teadnud. “ETV katab kulud, mis on seotud telesaate salvestamisega,” täpsustas ta.

“Laulge kaasa” on ETV ja Meediagrupp Süd-Est-i suveprojekt. Üheksanda hooaja märgusõnaks on Eesti Vabariigi juubeliaasta. Juunis kogus saade 85 000 vaatajat.