Eelmise nädala neljapäeval kohtusid Viljandi haigla juhi Ülle Lumi ettepanekul riigikogu liikmed Peep Aru ja Helir-Valdor Seeder Jämejala pargi looduskaitse alla võtmise ühiskondliku initsiatiivgrupiga.

Nädala lõpuks initsiatiivgrupi planeeritud Jämejala pargi korrastustalgud oli Lumi ära keelanud. Konflikti asemel leidsid aga riigikogu Viljandi ühenduse saadikud, haigla juhtkond ja pargikaitsjad üksmeele.

Viljandi Looduskaitse Seltsi osakonna Jaak Jaagu sõnul ei ole pargikaitsjad kunagi olnud piirkonda uusi töökohti toova ja kohaliku haigla arengut kindlustava vanglakompleksi ehitamise vastu.

“Me oleme algusest saadik rääkinud, et vanglahaigla asukoht, mis hävitaks Jämejala pargi terviklikkuse, on vale. Oleks me kohe jõudnud ühisele seisukohale, kompleksi ehitus ilmselt juba käiks,” lausus Jaagu.

Eelmise nädala alguses Viljandit külastanud, sealt riigikokku valitud Jaanus Rahumäe sõnul ei saa ta aru, miks ei planeeritud vanglakompleksi kohe pargi kõrval asuvale lagedale kasutuseta riigimaale.

Eelmine justiitsminister Märt Rask oli haigla ehitamise suhtes jäigal seisukohal – kas kompleks ehitatakse Jämejala pargi serva või ei ehitata seda üldse Viljandimaale. Oma seisukohta põh-jendas Rask juba tehtud kulu-tustega.