Ka Talv nentis, et kolimine ei pruugi kõikidele meeltmööda olla. „Kellele perekondlikel või muudel põhjustel Ida-Virumaale kolimine ei sobi, loodame üle viia eelkõige Tallinna vanglasse,” ütles Talv ja lisas, et tõenäoliselt läheb mõni töötaja ka sisekaitseakadeemia vanglaametnike õppejõuks.

Ida-Virumaal tuleb paarkümmend tühjaks jäänud ametikohta aga uuesti täita. Seda loodetakse teha eelkõige teiste vanglate arvel. Võimalikku edutamist on oodata nii Jõhvis asuva Viru vangla kui ka teiste vanglate töötajatel. Kohad, mis seejärel ikka veel vabaks jäävad, täidetakse avalike konkursside kaudu. Kas ka uusi ametnikke ootab ees Tallinnast üleostetud töötajate suur palk, Talv öelda ei osanud, sest see määratakse alles tööle võtmisel.

Samuti ei tea ministeerium veel, kui kalliks kolimine kokkuvõttes minna võib. Talve sõnul sõltub see näiteks sellest, kui kalliks osutub kontoriruumide ülalpidamine. Raha loodetakse saada järgmise aasta riigieelarvest ja justiitssüsteemi piires raha ümberjagamisest.

Vanglate osakond on Eesti vanglateenistuse asutus, mis juhib ja arendab vanglategevust. Ida-Virumaale kolitakse järgmise aasta esimeses pooles. Osakonna kolimine lähtub valitsuse Ida-Viru arengukavast, mis näeb ette riigiasutuste viimist maakonda. Jõhvi kasuks rääkis sinna 2008. aastal rajatud Viru vangla olemasolu.