Eesti Kindlustus on Hoiupanga tütarfirma.

Hansa-Hoiu liitpank käsitleb Virkuse sõnul tervet finantssektorit ja ka kindlustust kiire kasumi saamise allikana. “Ma ei saa sellega nõus olla ja teiseks ei saa ma nõustuda sellega, et kindlustus hakkab tööle panga ühe osakonna või divisjonina,” märkis ta. “Minu arust peaks ta edasi iseseisva firmana tegutsema.”

Hansa- ja Hoiupanga ühinemisel hakkab liitpangas kindlustusüksust juhtima senine Hoiupanga äripanganduse direktor Kalmer Kikas.

“Virkus on teinud Eesti Kindlustuses tublit tööd, kuid üleminekuperioodil võib iga inimene teha oma vaba valiku,” ütles Hoiupanga avalike suhete osakonna juhataja Kristi Liiva. “Loodame, et Kikas teeb sama head tööd kui Virkus.”

Uue töökoha asjus pole Virkus veel otsustanud. “Mulle on tehtud mitmesuguseid pakkumisi nii kindlustusest kui ka väljastpoolt seda, kuid mind huvitab jätkamine kindlustuses,” lausus ta.

Virkus ei usu, et Eesti Kindlustus tänavu suurt kasumit saab. “Nukram pool on see, et me sõltume väga palju oma finantsinvesteeringute tootlikkusest, mis viitab finantsinvesteeringute juhtimise puudulikkusele,” ütles Virkus. “Paraku toob see sisse küllaltki suure miinuse.”

“Küll aga on kindlustustehniline pool nullilähedane ja selle koha pealt ei saa midagi ette heita,” lisas ta.

Eesti Kindlustus sai esimese kolme kuuga 5,8 miljonit krooni kahjumit.

Eile toimunud Eesti Kindlustuse aktsionäride erakorraline koosolek otsustas suurendada seltsi aktsiakapitali 3,6 miljoni krooni võrra ja emiteerida suunatult strateegilise partneri kaasamiseks 360 tuhat uut aktsiat. Senised aktsionärid loobuvad aktsiate märkimise eesõigusest.