Sait kimapappi.ee pakub inimestele SMS-ide eest punkte, mida saab piisava hulga kogudes rahana välja võtta. Esimeste punktide eest saab hakata mängima lihtsakoelist netimängu, kust saab omakorda punkte juurde teenida.

Üks SMS maksab 35 krooni ja saadavad 10 punkti kindlustavad ühe minuti mänguaega. Sõnumeid saab punktide ostmiseks ühe kuu jooksul saata 20 tükki.

Skeemi teeb huvitavaks fakt, et klient saab esimest sõnumit saates ID koodi, millega on võimalik mängida ja punkte koguda ka teiste inimeste telefonidega. Reeglites on muidugi rasvases kirjas hoiatatud, et võõra telefoniga võib SMS-e saata ainult numbriomaniku loal, kuid kuidas loa olemasolu kontrollitakse, kuskil ei selgitata.

Lastfast.eu juhatab aga oma püramiidskeemi sisse nii: „Tänapäeval, raskes ülemaailmses majanduslanguses oleme sunnitud otsima kõikvõimalikke lisateenimisvõimalusi, et hoida oma tarbimis- ja elamisharjumisi. Siin on Teile kõige reaalsem võimalus teha ei mitte millestki MIDAGI SUURT!!!“

Majandusliku hõlpabi saamiseks peab maksma 15-eurose liitumistasu ning hakkama värbama uusi liitujaid ise samal ajal suurematele rahatasanditele liikudes.

Mingil hetkel mäng lõpeb, ning siis kaotavad lehekülje andmetel eelkõige need, kes asuvad parasjagu alumistel rahatasanditel.

Politseiameti esindaja Anne Osvet soovitab enne taolistele päringutele vastamist või mingite mängude mängimist hoolega järele mõelda.

„Taolistele anonüümsetele soovidele saada kodanike isikuandmeid või muud isikut puudutavat informatsiooni tuleb suhtuda väga ettevaatlikult ning enne andmete avaldamist hoolikalt järele mõelda andmete avalikustamise vajalikkuses,“ ütles Osvet. „Seega andmete edastamine ja skeemides osalemine on taolistel juhtudel isiku enda vastutusel ning tagantjärele on politseil äärmiselt raske inimese õigusi kaitsta.“