Pärnu selle suve veefestivali Watergate peaesinejad on 40-aastase ajalooga ansambel Mungo Jerry ja briti push-up Samantha Fox, kuid saab kuulda ka Moskva Suure Teatri ooperilauljaid.

Suurim uuendus võrreldes kolme eelmise aasta festivaliga on suletud ala, mis on tänavu kolinud Munamäe parki ja selle lähedal asuva Vallikraavi juurde.

Esitanud avatud suuga ründava hai kujulise sissepääsupileti, on Watergate i külastaja valikute ees. Festivali sinisel ja punasel laval esinevad kordamööda välismaa popstaarid ja Eesti bändid Smilers, 2Quick Start, Kollane Allveelaev, L Dorado, A-Rühm, Black Velvet, Fix jpt.

Kokku pakub 15.–17. juulini vältav festival kontserte ja meelelahutust seitsmel laval. Sunset Clubis on avatud ametlik festivaliklubi. Waldhoff Music Factory s toimub alternatiivmuusika fännidele WaterRave.

Peale Watergate i traditsiooniliste ürituste on tänavu kavas rahvusvaheline vabaõhuartistide festival. Ka pakutakse seekord ranna kõlakojas eksklusiivset ooperikontserti, kus Pärnu linnaorkestri saatel laulavad Irina Udalova, Oleg Biktimirov, Vladimir Krassov ja Margarita Maruna Moskva Suurest Teatrist. Dirigeerib Jüri Alperten. Esitusele tuleb populaarseim ooperirepertuaar: palad "Carmenist", "Toscast", "Padaemandast", "Rigolettost".

Watergate i tänavateatri-kolmnurgas esinevad peamiselt tsirkuseartistid Taani tivolist ja mujalt. Sellist klounide plejaadi näeb Eestis esmakordselt, teiste hulgas ka lõbusat õhupalli-klouni, kes teeb trikke õhupalle voltides.

Vee märgi all peetaval Watergate il harrastatakse tänavu seitset veespordiala. Ekstreemsete spordialade austajatele lubatakse ameeriklaste enneolematut jalgrattashow d, rulluisutajate tippvõistlust, Eesti meistrivõistlust jetispordis, benjihüppeid jpm. Toimuvad ka rannavolle võistlused, Watergate Funsurf ja rannajooks lastele.

Lapsed võib peo ajaks jätta lastealale, kus tegutsevad TV 3 tuntud Tibu ja Jäpe. Gurmaane ootab rahvusköökide allee ja rannast tüdinenuid tehisliivaala ja kahe basseiniga kunstrand.

Festivali lõpetab tippesinejate kontsert Sunset Clubis.