“Mind paneb see käik ülimalt üllatuma, sest Reformierakonna otsus ei ole loogiline, kuna enne teatasid nad sellest meediale kui koalitsioonikaaslastele,” lausus fraktsiooni Rahva Valik aseesimees Nikolai Maspanov. Tema sõnul luges ta uudist esmalt uudisteagentuuri BNS vahendusel.

Maspanovi sõnul ei oska ta toimunut eriti kommenteerida, sest tal puudub info otsuse motiivide kohta. “Eelkõige tahan teada, on see ainult Reformierakonna Tallinna piirkonna otsus ja kui on, siis on midagi lahti erakonna distsipliiniga,” lausus Maspanov. Ta viitas ohule, et võimuliidu lõhkiminek võib takistuseks saada palju erimeelsusi tekitanud Tallinna eelarve vastuvõtmisel.

Maspanovi sõnul peaks olema järgmine samm, et koalitsiooninõukogu esimees Aimar Altosaar kutsuks koalitsiooninõukogu kokku, et selgitada, milles erimeelsused seisnevad.

Fraktsiooni Rahva Valik nõunik Sergei Jürgens ütles, et ilmselt jääb nüüd tema abilinnapeaks kinnitamine skandaalidega lahkunud Leivi ·eri asemele järgmisel neljapäeval ära. “Kurb küll, sai juba sisse hakatud elama,” lausus Jürgens. “Ma ei oska koalitsiooni lõhkiminekust veel midagi arvata, ilmselt läksid lahkhelid nii suureks.”