“Seaduse järgi tuleb aktsionäridele üldkoosolekust vähemalt üks nädal ette teatada. Teatatud pole, see on oluline rikkumine ja niipalju, kui mina asja jagan, on olemas Riigikohtu lahendid, mis ütlevad, et sellise rikkumise puhul on otsused tühised,” ütles Vichmann. Tema sõnul on Hoiupank paremal juhul sunnitud korraldama uue üldkoosoleku, kuhu ta ka HTAS-i kutsub. See võtab vähemalt kuu aega. Kui ta ei taha seda teha ja soovib kohtus vaielda, siis võib kuluda aasta, lisas ta. “Kohtunik ei tohiks Hansapanga ja Hoiupanga ühinemist registreerida enne, kuni asi on selge,” sõnas Vichmann.

Hoiupanga ja Hansapanga avalike suhete juht Kristi Liiva kinnitas, et Vichmann oli kindlasti teadlik aktsionäride üldkoosoleku toimumisest. Liiva sõnul saadeti HTAS-i postiaadressil koosoleku kohta lihtkiri. “See on informeerimiseks piisav, kuid kas Vichmann ka posti järel HTAS-i juriidilisel aadressil käib, ei oska öelda,” rääkis Liiva. Aktsionäride üldkoosolek oli seaduse järgi ajakirjanduses välja kuulutatud kuu aega enne selle toimumist.

Liiva sõnul kutsus Hoiupank Vichmanni koosolekule ka vahetult enne koosoleku algust telefoni teel. “Meil tekkis kartus kvoorumi kokkusaamise suhtes ja pangast helistati Vichmannile ning küsiti, kas ta on koosolekule tulemas. Vichmann vastas, et pole plaaninud tulla,” kõneles Liiva.

Liiva sõnul pole Vichmanni kohtusse pöördumisel ohtu Hansapanga ja Hoiupanga ühinemisele, sest Vichmann on vaidlustamisega hiljaks jäänud. “Otsuse saanuks vaidlustada, kuni Eesti Pank polnud luba ühinemiseks andnud,” rääkis ta. Eesti Pank andis loa 13. juulil, päev pärast aktsionäride üldkoosolekut.

HTAS-ile kuulub Hoiupanga aktsiatest 7,7 protsenti.