Lehelugejatele on Kaera tänava endine lasteaiahoone ammu tuttav. Samas majas üürib ruume Eesti Taekwon-do liit, mille president on Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Kõlvart kinnitas Eesti Päevalehele, et tõepoolest viib taekwon-do liit aadressil Kaera 21 asuva hoone ruumides läbi treeninguid, kuid okstelõikust ta selgitada ei osanud. Nimelt rendivad võitluskunsti harrastajad ruume MTÜ-lt Lüüra, kel omakorda on rendileping Tallinna linnaga. MTÜ Lüüra juht on aga ei keegi muu kui Mihhail Kõlvarti ema Liidia Kõlvart.

Liidia Kõlvart kinnitas, et probleeme on kõnealuste puudega olnud juba aastaid, sest vanad puud ohustavad aeg-ajalt hoovis mängivaid lapsi ja tänava äärde pargitud sõidukeid. Eriti ohtlikuks muutub olukord tormide ajal ja nüüd otsustatigi kuivanud oksad ära lõigata. Ta kinnitas, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsust on sellest korduvalt teavitatud, kuid seni on vastatud, et raha okste lõikamiseks enne järgmist kevadet ei leita. Nii otsustatigi oksi lõigata enne, kui keegi nende tõttu viga saab.

Täna keskpäeval korraldasid kümmekond arboristide ühingu liiget Kaera tänaval mälestusürituse, väljendades sellega protesti puude rikkumise vastu. Arboristid süütasid lasteaia kõrvaltänaval leinaküünlad ning sidusid aia külge musta lindiga lilled ja pärjad.

Tara nentis, et kuigi nad püüdsid kolmapäeval mitmel korral raietöid peatada, kaevates nii munitsipaalpolitseisse kui ka tööinspektsiooni ebapiisava turvavarustuse tõttu, viidi omavoliline töö siiski lõpuni. Hoolimata sellest, et mupo patrull käis kohal kaks korda ja algatas juhtunu uurimiseks menetlust.

Ta selgitas, et seaduse järgi tuleb kõigi avalikus linnaruumis kasvavate puude raiumiseks või hõrvendamiseks taotleda keskkonnaametilt luba ning seejärel võivad töid teostada vaid elukutselised puuhooldajad. Nii välditakse hooldust, mis võiks puudele kahju tekitada.

"Edaspidi ei hakka nende puude külge kasvama ühtegi tugevat oksa. Ainult vesivõsu, mis võib kooruda puudelt lahti ning ohustada sellega ka hoovis või tänaval liikujaid," ütles Tara ja lisas, et süüdimatu teoga vähendati puude eluiga mitu korda. "Hea juhul 10-20 aastaks neid jätkub, kuigi muidu võinuks nad kasvada mitmesaja aastaseks."

Delfi on varem kirjutanud, et 2010. aastal 15 aastaks allkirjastatud lepingu järgi peab MTÜ Lüüra Tallinna linnale maksma lasteaiaruumide kasutamise eest väga soodsat renti.