Põlvamaal Valgjärve vallas asuva Cantervilla lossi mängumaa üks omanikke Canter Värton rääkis Delfile, et mängumaa basseinide juures on vetelpääste ja lisaks on veel kaks inimest rannas. Samuti oli ka eilse õnnetuse ajal, lisaks veel palju külastajaid ning poisi vanemad.

"Uppumist peaks tõesti märkama, aga üllataval kombel sel korral mitte keegi ei märganud," sõnas mees. "See on suur tragöödia, avaldame perele kaastunnet."

Mitme lapsega mängumaale lõbutsema tulnud pere vanemad võisid kaotada lapse silmist.

Traagiline õnnetus 5-aastase poisiga juhtus eile basseinis, millesse suubuvad liumäed ja mis on sobilik alates 7-eluaastast.

Värton ütles, et ka liumägede peal turvanud inimesed ei täheldanud poisi leidmisele eelnenud ajal mingisugust intsidenti ega kokkupõrget. Tema sõnul on lastebasseinis samuti liumäed, aga need on sobilikud laste vanusele.

"Meil on iga sektsiooni juures sildid väljas, mis vanusele need sobivad, samuti on näidatud vee sügavus," rääkis Värton. "Meie töötajad on kohapeal juhendamas ja abistamas."

Kuna Cantervilla asub järve kaldal, siis tuleb Värtoni sõnul vanematele, kes vahepeal kaotavad valvsuse lapse jälgimisel, ikka aeg-ajalt meelde tuletada, et nende lapsed ei läheks järves liiga kaugele.

"Eks me oleme mängumaad tehes mõelnud sellele, et lastel ja peredel oleks siin lõbus ja ohutu aega veeta," rääkis Värton. "Oleme väga tõsiselt vaeva nähtud, et inimeste puhkus turvaliselt mööduks."

Ohutusele tähelepanu pöörates ehitati selleks aastaks ligi 500 meetrit aedu, et inimesed ei sattuks sinna, kuhu nad ei tohiks. Näiteks põrkeautode ja ATVde rajad on kindlalt eraldatud muust alast.

Riigiprokuratuuri nõunik Carol Merzin ütles Delfile, et Cantervillas juhtunud traagilise õnnetuse asjaolude uurimiseks on kriminaalmenetlust alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

"Uurimine käib. Surma põhjuste kindlakstegemiseks on määratud ka ekspertiis," ütles Merzin.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitas Delfile, et mängumaal oli olemas vetelpäästeteenus.

Jaga
Kommentaarid