„Kaebasin kohtusse Trei, mitte Viimsi valla,” rõhutas Arumäe, kui tekkis küsimus, miks maksab vald kinni Trei õigusabikulusid. Veelgi enam, Harju maakohtule saadetud avalduses palub advokaadibüroo Arumäelt Trei kasuks välja mõista kantud menetluskulud summas 3923 eurot ja 40 senti – kulud, mis maksis vald.

Toona ütles keskkriminaalpolitsei (KKP) pressiesindaja, et nende korruptsioonikuritegude büroo on võtnud info teadmiseks, pärast analüüsi otsustatakse, mida edasi teha.

Kahtlustust pole esitatud

Eile selgus, et KKP korruptsioonikuritegude büroo alustas juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks üleeile menetlust. „Uurimine toimub karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ametiisiku toime pandud omastamist. Kahtlustust esialgu kellelegi esitatud ei ole,” ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Trei sõnas eile Eesti Päevalehele, et Arumäe kaebas teda kohtusse kui ametiisikut. „Arumäe saatis hagi mulle kui vallavanemale Viimsi vallamajja, see registreeriti sissetuleva kirjana, minuni jõudis see vallasekretäri vahendusel. Vallavalitsus otsustas mind ametialaste rünnakute vastu kaitsma palgata advokaadibüroo, kliendilepingu on sõlminud vallasekretär ja see on olnud valitsuse kollektiivne otsus,” selgitas ta ja lisas, et tal puudub ametlik info kriminaalasja algatamise kohta. „Asjal on poliitiline maik, mille taga võib näha Viimsi opositsioonijõudude süsteemset tegevust tänase koalitsiooni lõhkumiseks. Olen täiesti kindel, et uurimine tuvastab minu süütuse,” lisas ta.

Täiendatud septembris 2018: kriminaalmenetlus päädis lõpetamisega kuriteokoosseisu leidmata.