“Homme valime linna esindaja lepingut sõlmima ning ilmselt sõlmime lepingu selle nädala lõpus või uue alguses,” rääkis abilinnapea Heiki Kivimaa. Hüvitise piiriks jäi 1,95 miljonit, mis kantakse Viru väljaku müügikuludesse.

KC Grupi esialgne nõue ulatus 3,7 miljoni kroonini. “Leppisime kokku, et meile makstakse alla kahe miljoni, see on ehitise hind koos maaga,” selgitas kioski omaniku KC Grupi juhataja Margus Reinsalu. “Küll ma ei tea täpselt, kui suur tükk maad ehitise juurde kuulus.”

Abilinnapea Kivimaa väitel on maa linna oma. “Me ei taha lõpututesse vaidlustusse minna, kuid maa on munitsipaliseeritud.” Kui me ei oleks kokkuleppele jõudnud, oleks KC Grupp võinud maa munitsipaliseerimise vaidlustada, lisas ta.

Keset platsi paiknev kiosk on mitu kuud olnud väljaku müüki ja täisehitamist takistavaks sõlmobjektiks, kuna linn peab kinnistu ostjale üle andma sellisel kujul, mis võimaldaks ehitusega alustada.

Kioski ostu-müügi tingimustes kokkuleppimine annab uue tõuke kinnistu ostjale Viru Väljaku Arenduse OÜ-le, kelle osanikud on AS Merko Ehitus ja AS SRV Kinnisvara.

Väljak müüakse üle 65 miljoni krooni eest ning nõuab investeeringuid 700 miljoni krooni ulatuses.

KC Grupp oli ehitusettevõtte EMV partner samuti Viru väljaku müügikonkursil kandideerinud osaühingus Fort Grupp, mis veebruaris rahastaja äralangemisel edasisest kandideerimisest loobus.