Visnapuu ütles Päevaleht Online`ile, et kindlasti mõjutaks täiendav piirang ööklubide tööd.
„Arvatavasti peaksid sellisel juhul tõusma ka ööklubide vanusepiirangud, sest väga raske on kontrollida klubis sees dokumente, pealegi võib alkoholi osta sõber,“ selgitas ta.

Visnapuu märkis, et palju lihtsam on dokumente kontrollida juba sissepääsul ukse juures. „Raske on kujutada ette olukorda, kus 19-aastane klubisse tulla võib, aga alkoholi tarbida ei tohi,“ lausus ta.

Visnapuu sõnul ei ole ilmselt kellelgi midagi selle vastu, et võetakse tarvitusele abinõud alkoholi liigtarbimise vastu ning selle vastu, et noored vähem jooksid.

„Aga – kuigi see on üsna leierdatud, aga siiski raudkindlalt tõestamist leidnud - aitavad vaid igakülgselt läbimõeldud vahendid. Nii ka antud juhul,“ ütles ta.

Ta leidis, et poes alkoholi müügile on piirangut lihtsam panna, raskem on aga alkoholiga seotud meelelahutusega, näiteks ööklubidega.

„Mitmed ööklubid on kehtestanud alla 21-aastaste sissepääsu keelu ja midagi pole juhtunud, mõju on positiivne. Lauskeelu puhul tekib küsimus: kuhu lähevad näiteks 18-20 aastased, kes seni on harjunud klubis käima? Alkoholivabasid ööklubisid üldiselt pole,“ rääkis ta.

Samuti pole Visnapuu sõnul noortele loodud muid asutusi, kus suhtlemisvajaduse rahuldamisel tekkivat auku korvata.

„Nii, et küsimus pole vaid alkoholis. See on seotud suure hulga noorte meelelahutusega ja vaba aja veetmisega. Kui need muutuvad paljude noorte jaoks keelatuks, siis millised on alternatiivid? Mis stimuleeriks noortele alkoholivabade tantsuklubide loomist?“ küsis ta.

Keelamine keelamise pärast aga Visnapuu hinnangul tulemusi ei anna.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli avaldas hiljuti linnavalitsuse ajalehes Pealinn mõtte, et linn kaalub täiendavate alkoholimüügipiirangute kehtestamist. Idee kohaselt ei saaks alla 21-aastased inimesed enam alkoholi osta.