Põhja Prefektuuri majanduskuritegude talitus alustas kriminaalasja, mille raames kahtlustatakse Tiit Kääpat kelmuses. Kääpa, kellel on juba kaelas üks kriminaalasi, on võtnud inimestelt tänavakivide eest ettemaksu, kuid kaupa kohale pole viinud.

„Politsei palub ühendust võtta kõigil, kes on Disfundo OÜ-lt või Jah-Agentuur OÜ-lt ostnud tänavakive ning tasunud ettemaksu, kuid pole kaupa kätte saanud,“ ütles politsei-ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige.

Nimelt on erinevates internetiportaalides üleval kuulutused selle kohta, et müüakse soodsalt tänavakive ning pakutakse ka kivide paigaldamise teenust. Pakkujaks on märgitud Tiit, kelle kontaktnumber on 58XXX174 ja e-postiaadress kivipaigaldus8@hot.ee. Tiit võib pakkuda teenust Disfundo OÜ või Jah-Agentuur OÜ nimel.

Mitmed Tiit Kääpa ohvrid on juba politseiga ühendust võtnud, kuid kuna kuulutus ripub siiani üleval, pole välistatud, et ohvreid on veelgi. Seetõttu palub politsei sellele kuulutusele mitte reageerida, võimalikel uutel ohvritel tuleks aga ühendust võtta Põhja Prefektuuri majanduskuritegude talitusega telefoninumbril 612 4936 või e-postiaadressil tiiu.kull@politsei.ee.

Eile oma 24. sünnipäeva järjekordse kuriteomenetlusega tähistanud Tiit Kääpa pole politsei huviorbiidis aga esimest korda. Möödunud aasta aprillis, mil mees oli just 23. aastaseks saanud, pidas politsei kinni Tiidu ja tema kaksikvenna Teedu ning nende tuttava Elmari. Kolm suli valmistasid printeriga 500-krooniseid kupüüre. Mehed helistasid müügikuulutuse peale ning viletsa võltsingu varjamiseks üritasid kauba eest tasumiseks kohtumisi kokku leppida pimedatel tänavanurkadel. Paaril korral õnnestus Tiidul, Teedul ja Elmaril maksta ka suuremates poodides, samuti intiimteenuste eest.

Võltsitud kupüüridel oli sama seerianumber, mis tähendab, et mehed ei vaevunud isegi erinevate seerianumbritega kupüüre printerisse panema.

Nimetatud kriminaalasi on alles menetluses, nüüd liidetakse sellele Tiidu uus kriminaalasi.