Elion vabandab oma klientide ees täna ennelõunal toimunud tunnipikkuse teenuste katkestuste pärast, teatas firma.

Elioni kliendid jäid firma  teenustest ilma täna 10:45. Elion rõhutab, et tegemist oli erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul ja selle toimumise tõenäosus on äärmiselt väike.

Praeguseks on tuvastatud, et rikke põhjuseks oli Elioni tuumikvõrgu seadmete rike. Tuumikvõrk on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-Eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

Elioni eksperdid reageerisid kiiresti ja keskpäeval taastati kõikide teenuste töö, seega oli katkestuse pikkuseks 1 tund ja 15 minutit. Täna pärastlõunal tehti Elionis esmane põhjalik analüüs, et tuvastada nii probleemi ulatus ja kui määrata kindlaks põhjused.

Vastupidiselt tänase päeva jooksul ajakirjanduses levinud spekulatsioonidele, ei ole antud rike seotud 16.-18. novembril toimuvate NATO küberkaitse õppustega. Samuti ei ole meil alust arvata, et tegemist võiks olla küberründega Elioni võrgu suunas.

Elion analüüsib juhtumit põhjalikult, et tulevikus sarnast situatsiooni vältida. Elion vabandab kõigi klientide ees, kellele tänane katkestus ebamugavusi tekitas.