Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp kommenteeris "Terevisioonis" Eesti otsust rahaliselt toetada režissöör Christopher Nolani filmi “Tenet”: "See ei ole mingisugune imeprogramm, vaid seda kasutavad väga paljud riigid."

KONTROLL

Mitmed riigid Euroopas ja mujalgi on võtnud kasutusele toetuskavad, mis hüvitavad filmitegijatele osa produktsiooni kuludest, eesmärgiga motiveerida filmitegijaid nendes riikides oma filme looma. Riigid nagu Horvaatia, Poola, Norra, Tšehhi, Island, Albaania ja Leedu hüvitavad filmitegijatele kuni 30 protsendi ulatuses produktsioonitulud, kui nad on täitnud vajalikud tingimused.

Eestigi peab Nolanile kulud hüvitama vaid siis, kui kõik kriteeriumid on täidetud.

OTSUS

TÕSI


PROJEKTIST

Eesti Päevalehe, Delfi ja Eesti Väitlusseltsi 2017. aastal käivitunud Faktikontrolli projekt jälgib, kuidas arvamusliidrid faktidega ringi käivad.

Väitlusseltsi juures tegutsevad faktikontrolörid valvavad igapäevaselt poliitikute ja teiste ühiskondlikus arutelus osalejate meedias väljaöeldavat ning kontrollivad erinevaid esmapilgul kahtlust äratavaid või küsimusi tekitavaid väiteid. Kontrolli tulemused ilmuvad EPL/Delfi Arvamusveebis, kus antakse väidetele hinne kuuepunktiskaalal: naeruväärne, vale, pigem vale, nii ja naa, pigem tõsi ja tõsi.

Hea lugeja! Kui ka sinule jääb silma mõni valekahtlusega väide, saada see julgelt aadressile faktikontroll@delfi.ee.