11. juulil kirjutas Märt Sults Eesti Päevalehe arvamusloos: "Õnnelikult lõppenud katsumuse üle rõõmustamise ja oma töötajate kiitmise asemel kõlas Tartu kiirabi juhilt Ago Kõrgveelt, kes on ühtlasi Valga haigla nõukogu liige, hoopis vastupidine hõige – töötaja vallandada vanematega kooskõlastatud pildi postitamise tõttu!"

KONTROLL

9. juulil kinnitas Ago Kõrgvee Delfile, et pole tõesti välistatud, et töötaja jääb ametist ilma, aga ta võtab esialgu seletuskirja ning otsustab karistuse siis.
Faktikontrollile jäi silma Märt Sultsi poolt Tartu kiirabi juhatajale omistatud seisukoha resoluutsus. Lugeja, kes pole Ago Kõrgvee seisukohta ise lugenud, võib arvata, et viimane on pikemalt mõtlemata vallandamiskäsu andnud ning et vaid avalikkuse surve on tema ümber veennud, samas andmeid on vaid ametist vabastamise kaalumise, mitte otsustamise kohta.

OTSUS

Pigem vale.

PROJEKTIST
Eesti Päevaleht, Delfi ja Eesti Väitlusselts käivitasid 2017. aasta septembri alguses Faktikontrolli projekti, mille käigus jälgitakse, kuidas poliitikud faktidega ringi käivad.
Väitlusseltsi juures tegutsevad faktikontrolörid jälgivad igapäevaselt poliitikute meedias väljaöeldavat ning kontrollivad erinevaid esmapilgul kahtlust äratavaid või küsimusi tekitavaid väiteid. Kontrolli tulemused ilmuvad EPL/Delfi arvamusveebis ning seal antakse poliitikute väidetele hinne kuuepunktiskaalal: naeruväärne, vale, pigem vale, nii ja naa, pigem tõsi ja tõsi.
Hea lugeja! Kui ka sinule jääb silma mõni valekahtlusega väide, saada see julgelt aadressile faktikontroll@delfi.ee.