Ingliskeelne rakendus Figure Friends sihib rahvusvahelist turgu, kuid selle taga on kodumaine ettevõte Figuurisõbrad OÜ. Rakendust esimest korda kasutades tuleb sisestada oma strateegilised näitajad: vanus, kaal, pikkus, sugu. Edasi saab iga päev samm-sammult rakendusele sööta andmeid, mis iseloomustavad inimese tervislikku seisundit. Andmeid on tegelikult ainult kahte liiki: toitumine ja treeningud.

Füüsilise koormuse puhul ei saa ka nüanssidesse süüvida, sest rakendust huvitab ainult see, kaua trenn kestis ja kas tegu oli intensiivse või tavalise koormusega. Teine lugu on sellega, mida suust sisse ajame. Iga toidukorra kohta saab koostada mitmekülgse menüü, lohistades näiteks kala, piima, kanged napsud või avokaadod menüüst taldrikule.

Ligi kolm eurot maksev rakendus on võrdlemisi kallis. Seda õigustab väga kena disain ja mõnus kasutusloogika, mis meelitab ka heas vormis inimest „figuurisõbraks” hakkama. Aga otsene kasu sellise trenni- ja toidupäeviku pidamisest jääb hämaraks.

Platvorm: iPhone

Hind: 2,69 €

Link: https://itunes.apple.com/ee/app/figure-friends/id803037895?mt=8&ign-mpt=uo%3D2


Catchr

Nutitelefonist on saanud meile ihulähedasem tehnikaseade kui miski muu. Masinast on näha meie kirjavahetus, üleannetused, salajased fotod, pangakontod jne. Aga mis oleks, kui kasutaks seda kuidagi ära, et nutitelefon selline salalaegas on? Catchr on rakendus, mille kasutamiseks tuleb enne kõik telefonis töötavad rakendused sulgeda. Edasi tuleb Catchr käivitada ja jätta telefon ilma ekraanilukuta laokile. Kui te nüüd mõne aja pärast telefoni juurde naasete, näitab Catchr, kas keegi on telefoni vahepeal näppinud, mis rakendusi avanud ja milliseid sulgenud. Ja ongi kõik. Nii et kui te umbusaldate oma lähedasi, siis nüüd saate ühe euro ja 79 sendi eest oma umbusule tõestusmaterjali. Või siis raiskate lihtsalt raha ja oma närve.

Platvorm: iPhone

Hind: 1,79 €

Link:  https://itunes.apple.com/ee/app/id748246894


Fleksy

Androidi tarkvaraga telefonidel on alati olnud üks suur eelis Apple’i omade ees: võimalus klaviatuuri oma käe järgi kohendada. Nutitelefonidel on klaviatuur teatavasti virtuaalne, pelgalt pilt ekraanil, mida vajutades saab sisestada teksti. iPhone’il on see virtuaalne klaviatuur Apple’i kontrolli all, s.t kellegi teise tehtud rakendus ei saa kasutada muud klaviatuuri. Androidil on seevastu suur valik klaviatuure ja nende põhiline eelis on ennustav sisestus. See tähendab, et trükkida võib päris lohakalt, aga klaviatuur ennustab ikka täpselt, mida öelda tahtsid. See säästab tohutult aega.

Nüüd on sama ka iPhone’il. Fleksy on praegu küll eraldiseisev rakendus, kus saab valmis trükkida tekstid ja siis need teistesse rakendustesse (e-post, SMS jne) edastada. Kõigis telefoni funktsioonides seda kasutada ei saa, küll aga võivad teised arendajad igal ajal Fleksy oma äppi integreerida. Ja tegelikult saab Fleksyt kasutada ka Androidil.

Platvorm: Android, iPhone, iPad

Hind: tasuta

Link:  https://itunes.apple.com/ee/app/fleksy-happy-typing/id520337246?mt=8 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.syntellia.fleksy.kb