Näiteks ütles president eelmisel neljapäeval telekanalile LNT, et valitsus ei suuda paljudes tähtsates küsimustes otsuseid vastu võtta ja et jutud valitsuse vahetamisest liiguvad juba mitmendat nädalat ning see on tekitanud kahjuliku fooni.

Küsimusele, kas ta on valmis Ühtsuse juhti Āboltiņat peaministriks esitama, president Vējonis otseselt ei vastanud. Tema sõnul usaldab ta selle ameti üksnes inimesele, kel on tagatud toetus seimis. Valitsuskoalitsioonis olevad rahvuslased on teada andnud vastuseisust Āboltiņale, kuid vaatlejate hinnangul on tema kandidatuur siiski aina tõenäolisemaks kujunenud ja toetajate hulk suurenenud.

Samal neljapäeval rääkis Straujuma Läti raadiole antud intervjuus, et ta on rünnaku all. „Minu vastu on organiseeritud tohutu kampaania. Pigem just minu vastu kui valitsuse vastu. Valitsus töötab ilma igasuguste tõrgeteta,” ütles peaminister, kes enda sõnul oli temavastasest kampaaniast infot saanud eriteenistustelt. Ta küll ei öelnud, kes seda kampaaniat organiseerib. „Ma töötan endiselt, psühholoogiliselt mind murda ei saa,” ütles Straujuma, lisades siiski, et näeb oma valitsusjuhiameti lõppu ja et millalgi naaseb ta seimi.

Loe täismahus artiklit homsest Eesti Päevalehest