Tulemused märksa paremad, kui heade juhiomaduste kõrval tunneb inimene ka valdkonda hästi. „Tänapäeva parimaid, kasumlikke ja töötajate seas hinnatud firmasid juhivad eranditult tippspetsialistidest tippjuhid,” kinnitab Raava. „Kui sa ei tunne seda protsessi, millest laua taga räägid, siis sind lihtsalt ei võeta tõsiselt. Ja teistpidi: kui oled tipptegijana protsessis sees, siis ütleb su hea vaist, kuhu asjad võivad liikuda, ja oledki hinnatud eestvedaja,” lausub ta. Raava sõnul võiks ka Eesti riigiettevõtete juhte määrates riigimehelikult samast põhimõttest lähtuda. Siis oleksid riigile kuuluvad ettevõtted palju paremas seisus. „Kui Eesti Energiat juhiks energeetikaprofessor, akadeemilise kraadiga inimene, oleks see hoopis midagi muud kui siis, kui juht on lihtsalt tore inimene,” puudutab Raava tundlikku teemat, tahtmata isiklikuks minna.

Raava teab, millest räägib, sest tema kirg on küsimus, miks oli edukas Steve Jobs ning on edukad Bill Gates ja Jeff Bezos. Teda huvitab sügavamalt ärigeeniuste olemus: millised tunnused võimaldavad neil olla edukad ja lubaksid edukust ennustada.

Kuidas on Eestil tänapäeval möödapääsmatu loovuse ja uuenduslikkusega? Raava sõnul on seis väga lahja ja samal põhjusel, miks ta ise kunagi teadusest ärisse suundus.