KUULA | Massiivne valeinfo-skeem Facebookis petab eestlastelt raha välja (21)
„Valeinfo: paljastatud!“ avab uurimise tagamaid

Anu Välbast Alar Kariseni. Facebookis vohav valeinfo-skeem kasutab pahatahtlikult kuulsaid eestlasi, et ohvreid „investeerima“ meelitada. Sedasi kaovad inimeste suured säästud ja saab kahjustada kodumaiste kuulsuste maine.

Kaili Malts,
Marta Vunš

Kas kleebised tekstiga „Я русский“ väljendavad lihtsalt uhkust rahvuse üle, nagu väidavad kampaania eestvedajad? Kas tegu on omaalgatusliku liikumise või hoopis infooperatsiooniga? Uuriv ajakirjanik Martin Laine ning faktikontrollimise ja valeinfo reporter Marta Vunš arutavad teemat „Valeinfo: palja...

Marta Vunš,
Martin Laine
KUULA | Kes valetab? Peaministri skandaal puust ja punaseks (220)
„Valeinfo: paljastatud!“ erisaade

Kes on valetanud rohkem, kas Kaja Kallas või tema oponendid? Või hoopis Venemaal äri ajavad ettevõtjad? Värskes podcasti episoodis võtsid peaministri skandaali juppideks Delfi uuriva toimetuse juht Holger Roonemaa ja Eesti Päevalehe poliitikatoimetaja Herman Kelomees.

Kaili Malts
KUULA | Kuidas sai Twitterist ühe mehe sooloprojekt?  (49)
„Valeinfo: paljastatud“ uus osa!

Valeinfot ei piirata, ent autoritaarsete riikide tsensuuri täidetakse hoolega. Kas Twitterist on saanud arvamuste ja ideede turuplats, nagu Elon Musk väidab? Kas Twitteris on absoluutne sõnavabadus? „Valeinfo: paljastatud“ podcast analüüsib, kuidas on Twitter vaid aastaga äratundmatuseni muutunud.

Marta Vunš

„Balti paberid“ ja „Balti platvorm“ - mis need on? Viimastel päevadel ilmunud uurimus Eesti Päevalehes tõi päevavalgele Kremli plaanid Eestis ja mujal Ida-Euroopas. Teeme selgeks, mis on see olulisim ja mida kõigest sellest järeldada. Teemal arutlevad Delfi ja Eesti päevalehe peatoimetaja Urmo Soonv...

Kaili Malts