Eestlastest droonifänne ühendavas Facebooki-grupis tõdes Hein, et kaotas hinnalise lennumasina üle juhitavuse; see plärtsatas Saaremaal soolasesse merevette, kirjutab Kiip.ee.

Õnnetus juhtus Hiina ettevõtte DJI poolt toodetud drooniga Inspire 1, mille hind algab 3000 eurost. Esimesed Inspire 1 droonid jõudsid Eestisse alles mõne nädala eest.

Kuigi merevees olnud droonile ei ole enam arvatavasti võimalik uut elu sisse puhuda, soovis Hein selle siiski merepõhjast kätte saada. Algne, tulemusteta jäänud otsimine kestis mitu tundi.

Et droon siiski jõuaks koju tagasi, teatas Hein, et on valmis leidjale maksma vaevatasuks 500 eurot.

Drooni leidja võib Raivo Heinaga võtta ühendust meilitsi raivo.hein@gmail.com. Drooni kadumisest saab täpsemalt lugeda viidatud blogipostitusest. Veel enne selle allakukkumist jõudis Hein hinnalise drooniga filmida imelise video Eestimaast.

Kust otsida?

Kuigi kõigi eelduste kohaselt ei saa sellest droonist enam asja, pakuvad ärimehele huvi Inspire 1 kaameraga jäädvustatud pildid ja videod, mis asuvad droonis oleval mälukaardil.

“Kukkumiskoht on jõesuudmest 200-230 m kaugusel. Sügavus 1,7-2 meetrit. Mereranda pääseb autoga ligi. Drooni leidmisega on kiire, sest merevesi teeb oma tööd kiirelt ja korralikult.

Leidja peaks ideaaljuhul drooni magedasse vette panema, et õhk kohe ligi ei pääse ja korrodeerumine ei kiireneks,” teatab drooniomanik.

Koordinaadid, kust peaks jahti drooni leidmiseks alustama, on N58°25’22.5″ E022°06’47.8″.