„Praegu ei ole veel võimalik vastata küsimusele, et kas prokuratuur kaebab ringkonnakohtu otsuse edasi või mitte. Enne selle otsuse vastuvõtmist on vaja põhjalikult tutvuda ringkonnakohtu põhjendustega," ütles Vaik Delfile.

"Oluline on siiski rõhutada, et ka teise astme kohus mõistis nii Khalilovi kui Manko terrorismi rahastamises süüdi," lisas Vaik.

Tallinna ringkonnakohus tühistas täna osaliselt Ramil Khalilovi ja Roman Manko suhtes tehtud Harju maakohtu otsuse ning kergendas Khalilovile ja Mankole Abrurrahman Sazanakovile raha edastamise eest mõistetud karistusi. Khalilovile mõistis kohus karistuseks kolmeaastase, Mankole kaheaastase vangistuse.

Harju Maakohus mõistis 12. jaanuari 2016 otsusega Ramil Khalilovi süüdi terroristlikusse ühendusse kuulumisele kaasaaitamises ja selle rahastamises ning määras liitkaristuseks seitse aastat vangistust. Roman Manko mõisteti süüdi terrorikuriteo ja selle toimepanemisele suunatud tegevuse rahastamises ja toetamises ning maakohus määras karistuseks viis aastat vangistust.