Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ülesannetes oleva Carol Merzini sõnul on praegu tegemist alles esmaste menetlustoimingutega ja sündmuse üksikasju ei saa seetõttu veel avaldada.

"Kuulatakse üle tunnistajaid, teostatud on sündmuskoha vaatlus, määratakse isiku kohtuarstlik ekspertiis. Kahtlustust kellelegi esitatud ei ole," ütles Merzin Delfile.

Politseil on prokuratuuri esindaja sõnutsi olemas ka tunnistaja poolt telefoniga tehtud videolõik, mille tunnistaja andis üle ülekuulamise käigus. Sellelt on näha kahe auto kiirendus kuni esmase kokkupuuteni, kuid mitte otsasõit inimesele. Politsei analüüsib seda materjali, kuid selle avalikustamine ei ole hetkel prokuratuuri teatel võimalik.

Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja ka asjaolud, mis puudutavad isikute Kiltsi lennuväljal viibimise põhjuseid ja lubatavust.

Läänemaal Kiltsi lennuväljal hukkus laupäeva õhtul autohuviliste kogunemisel toimunud liiklusõnnetuses 22-aastane mees, kes oli tulnud kiirendajaid pealt vaatama.

Audi A8 omanikud kogunesid nimelt laupäeval ühisele ringsõidule Eesti teedel. Peatuti Paides ja Haapsalus. Pealtnägijate sõnul võis eile kella 16.30 ajal näha Haapsalus valju muusika saatel liikuvat Audide kolonni.

Põhjust seltskonda kontrollida politseil Haapsalus ei olnud ning edasi suundus kümmekond Audit Kiltsi lennuväljale, kus viibimiseks - täpsemalt pikniku pidamiseks - olid nad saanud loa territooriumi omanikult kaitseliidult.

Luba kiirendusvõistluseks aga polnud. "See pidi olema lihtsalt klubi kokkusaamine," täpsustas PPA pressiesindaja Heiko Leesment Delfile.

Kella 19 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne maakonnas Ridala vallas Kiltsi lennuväljal, kus kiirendasid kõrvuti sõiduauto Audi S8, mida juhtis 19-aastane mees ja sõiduauto Audi S8, mida juhtis 26-aastane mees, teatas politsei korrapidaja. Kiirendamise käigus põrkasid suurel kiirusel sõidukid külgepidi kokku ja kaotasid juhitavuse. Esimene sõiduk kaldus vasakule teepervele ja jäi seisma. Teine sõiduauto kaldus paremale teeserva ja sõitis otsa pealtvaatajale, 22-aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse kohapeal.

Samuti sai vigastada 26-aastane autojuht, kes toimetati Läänemaa haiglasse.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman täpsustas, et nagu ka varasematel aastatel, sai Audi A8 klubi kaitseliidult loa territooriumilt läbisõiduks. "Küsiti luba läbisõiduks neljatunnises ajavahemikus," sõnas Rütman, ja lisas, et selle ajavahemiku käigus juhtus ka traagiline liiklusõnnetus.

Rütman rõhutas, et kuigi tegemist on kaitseliidu territooriumiga, kehtivad Kiltsi lennuväljal samasugused liikluseekirjad nagu mujal teedel.