Suure sümfooniaorkestri, koori ja solistide osalusel kõlab läbilõige tandemi Andersson & Ulvaeus muusikast. Varem mitmete Põhjamaade linnade suurlavadel lisakontsertideni välja müüdud projekt hõlmab lisaks ABBA-hittidele ka Benny Anderssoni ja Björn Ulvaeuse ulatuslikku loomingut superneliku eelsest ja järgsest ajast. Nii kõlavad ka palad kummagi mehe ABBA-eelse bändi (Hootenanny Singers ja Hep Stars) repertuaarist ning Benny viimase kümnendi soolo-plaatidelt.

Osalevad Benny ja Björni tehtud tähed

Mõistagi tulevad esitusele muusikalide "Chess" ja Rootsis ülimenuka "Kristina från Duvemåla" suurimad hitid.

Hartwalli kontserdil on lubanud esineda nii Benny kui ka Björn. Laulavad muusikali "Chess" West Endi lavastuses Anatoli osa esitanud Tommy Körberg, "Kristina" nimiosaline Helen Sjöholm ja teised. Ka õde ja vend Karin ja Anders Glenmark, kes sai kuulsaks duetina Gemini, millele Benny ja Björn kirjutasid laule vahetult pärast ABBA lõpetamist 1982.

Kaasa löövad ABBA-põlised pillimehed Lasse Wellander, Rudger Gunnarson jt.

Stockholmi sümfooniaorkestrit juhatab Anders Eljas, kes seisis Napoleoni mütsis dirigendipuldis juba siis, kui "Waterloo" Eurovisiooni lauluvõistluse võitis.

Sügisel 1998 Göteborgis esietendunud kontsertprojekti on tänaseks vaadanud üksnes Põhjamaades 135 000 inimest. Lisaks on juba käidud ka Hiinas ja Lõuna-Aafrikas.

Tänavu on kavas pikem Euroopa-turnee ning on lootust, et ABBA-meeste kontsert jõuab siis ka Eestisse. Läbirääkimised Eesti Kontserdiga käivad ja tule-mused selguvad veebruaris.

Neeme Järvi tahab tuua Eestisse

Mõte tuua kontsert ka Eestisse pärineb Neeme Järvilt, kes juhatas ABBA-meeste Hiina-kontserti, kus osalesid Göteborgi Sümfoo-niaorkester ja Hiina 300-liikmeline koor.

Piletite müük (hinnaga 195, 245, 295 marka) Helsingi kontserdile algab esmaspäeval, 31. jaanuaril.

Londonis kandideerib ABBA-muusikal "Mamma Mia" 18. veebruaril neljale Olivier auhinnale.