Pärast kapitaalremonti on samas kohas plaan avada uus ettevõte, mille suunitlusest Benström veel rääkima ei soostunud. “Koostame praegu kapitaalremondi plaani, laen remondiks on taotletud ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis märtsis avame. Aga seda ideed ei taha avaldada enne, kui enam tõesti ei ole võimalik seda saladuses hoida.”

Suurem osa poodi jäänud raamatutest läheb tagasi kaubastajatele ja kirjastajatele. “Kõige selle suhtes, mis sellest üle jääb, on mul hetkel paar ostjat, kes vaatavad selle pilguga üle, kas nad tahavad endale oma raamatukauplusesse midagi võtta või mitte. Kõik selle, mis lõpuks järele jääb – mõnisada raamatut kindlasti – jagame lastekodudele ja turvakeskustele,” ütles Benström.

Arengus lõhnas kultuuri järele

Kadriorus elav kirjanik Kalle Kurg jääb Arengu kadumist kahetsema. “Siin olid väga sümpaatsed müüjad,” ütles Kurg. “Niisugused müüjad, kes on nagu omainimesed. Mitte nagu müügiesindajad. Siin ei suheldud ostjatega, vaid lugejatega, inimestega.

Nagu mõnes antikvariaadis, kus lõhnab kultuuri, mitte raha järele. Ega mul suurte poodide vastu ka midagi ole, aga on mõnus, kui müüjatel on huvi ja aega mõni sõna vahetada. Ükskõik kas raamatutest või elust. Muide, müüjad arvasid juba siis, et enam hästi ei lähe, kui kaotati ära kaupluseesine trammipeatus. Kõik on omavahel seoses.”