Reedel algavad Tallinnas armeenia kultuuri päevad. Kolme päeva jooksul kõlavad armeenia akadeemilise ja rahvamuusika kontserdid, toimub seminar ja Sõpruse kinos näidatakse maailmakuulsa režissööri Sergei Paradžanovi filme.

Paradžanovi filmide retrospektiiv tõotab kujuneda festivali tähelepanuväärseimaks ürituseks. Sergei Paradžanovi puhul oleks ehk kõige tabavam paralleel Andrei Tarkovskiga. Nad eemaldusid üha rohkem loo jutustamisest ja muutusid kujundlikumaks. Avalöögi teeb reedel 1968. aasta sˇedööver “Granaatõuna värv”. Film jutustab poeetilise loo 18. sajandi rändlaulikust Sajat Novast. Paradžanovit on tabavaimalt iseloomustanud Jean-Luc Godard: “Filmikunsti templis on kujundid, valgus ja reaalsus ning Paradžanov on selle templi peremees.”

Erilist tähelepanu väärib Paradžanovi filmidest “Esivanemate varjud”. Filmi juures rabab loomisaasta 1964, sest pildikeel ja sotsrealismist puutumatu süžee on niivõrd ajast eest.  Filmid linastuvad reedest pühapäevani kell 21.30 Sõpruse kinos.

Laupäeval, 28. oktoobril kell 16 esinevad Eesti muusika- ja teatriakadeemias armeenia muusikud, kes tegelevad praegu Londonis Royal Music Academys kraadijärgses õppega – viiuldaja Hasmik Avdalyan ja pianist Aram Avetyan. Kontserdil esineb ka nende Londoni õpingukaaslane Sten Lassmann. Kõlab nii armeenia kui ka lääne akadeemiline repertuaar.

Pühapäeval, 29. oktoobril esineb teatri- ja muusikamuuseumis Tallinnas tegutsev armeenia rahvamuusikaansambel Atlas. Kontserdile järgneb seminar Armeenia kogukonna ajaloost Eestis.