Stsenaarium on nii lollilt lihtne, et peaaegu geniaalne. Hulk adrenaliinisõltuvuses kutte visatakse langevarjuga tundmatusse kohta, kus nad võitlevad rühma Kiskjatega. Nagu värvikuulimängus paintball’is – kes teised tapab, on võitja. Nii et „Kiskjates” on ka pisike sportlik sõnum, millel on meie adrenaliini ihalevas ühiskonnas isegi aktuaalsust.

Põhitegelast, kes kohutavate võimetega elukatele vastu peab saama, kehastab Adrien Brody. Pianisti kehastanud mees peab hakkama kõvaks kutiks, kes nutikalt võitleb ja granaadiheitjast kõvasti tuld annab. Brody on hea näitleja ja mängib väga hästi ka Dolph Lundgreni, kuid päris Lundgren on ikkagi ehedam. „Kiskjad”  ei vaja mitte näitlejavõimeid, vaid õiget tüpaaži.

Brodyst huvitavam on teine peategelane – imekaunis brasiillanna Alice Braga, kes toob filmi naiseliku alge, kuigi mängib Iisraeli võitmatute eriüksuslaste esindajat. Olgu pealegi Brodyl kapis Oscari-mehike, fotograafilise sarmi poolest on  Braga temast pea­jagu üle ja ka rollijoonise poolest tõsisemalt võetav. Hollywood on saanud juurde sarmika tähe, kes endast loodetavasti veel mõnes uues filmis märku annab.

Tulemus ette teada

Toreda rolli teeb ka yakuza-meest mängiv Louis Ozawa Changchien, kes suudab enda kasuks pöörata selle, et stsenarist on talle vähe dialoogi kirjutanud.

Film on justkui reportaaž paintball’i-võistluselt, ainult selle vahega, et lõpptulemus on ette teada. Kurjad elukad võidetakse, ainuke küsimus on selles, kelle stsenarist lõpuks ellu jätab. Siingi on valik tehtud reeglite järgi: tahtejõuline peategelane Brody ja printsessinäoga kaunitar Braga. Saalist lahkuvale publikule pakutakse pärast karme gladiaatorimänge veel ports lootust ja armastust. Hollywood.

„Kiskjad”

Režissöör Nimród Antal

Osades Adrien Brody, Topher

Gra­ce, Alice Braga, Walton

Goggins, Laurence Fishburne

Esilinastus 16. juulil

Alla 14 a keelatud