“Bandiiditarides” on lihtsas ja laiadele massidele arusaadavas keeles lahti seletatud, mis asja ajavad tuhanded meeleavaldajad, kes kogunevad maailma kaubandusorganisatsiooni suurürituste kulisside taha, et avaldada meelt suure äri vastu. Filmis jutustatakse 19. sajandi Mehhiko näite varal tüüpilist lugu, kuidas suurkorporatsioon ajab üle laipade oma äri, laostades traditsioonilist tootmist esindavaid Mehhiko põllumehi. Jutustatakse sellestki, kuidas kaks võluvat ohvrit ühendavad oma jõupingutused, et astuda vastu ebaausale ja ebainimlikule ärile. Ohvreid on pandud mängima Hollywoodi renomeega mehhiklanna Salma Hayek ja hispaanlanna Penelope Cruz.

Jõukama seisuse esindaja Sara (Hayek) ja lihtrahva hulgast pärit Maria (Cruz) saavad sama saatuselöögi suurelt kiskjalt, New Yorgi pangalt, kes ostab suure raha lootuses kokku tulevase raudtee aluseid maid. Vaataja meelt lahutatakse kahe võluva hispaania keelt kõneleva näitlejanna rivaalitsemiste ja New Yorgist pärit detektiivi Quentin Cooke’iga (Steve Zahn) flirtimisega. Võluvatel daamidel õnnestub aus newyorklane oma röövlijõuku meelitada.

Film tehti Euroopa rahaga

Oma süzˇeede, kujunduse ja pildikeele poolest on film Hollywoodi Zorro-filmide sugulane. Tegu on servapidi ja pealispindselt Mehhiko kultuuride piirimaile roninud meelelahutusega. Sisu on aga selline, et vaevalt üks Hollywoodi suurfirma oleks selle filmi taha roninud. Sest see tähendanuks oksa saagimist, millel istud. Filmi raha ongi leitud põhiliselt Euroopast – Prantsusmaalt. Käsikiri on pärit tuntud prantslasest filmimehelt Luc Bessonilt. Igal juhul on filmis tunda ehtprantslaslikku vastuseisu Ameerika majanduslikule laiutamisele, mida ei pehmenda ka happy end.