Auhinnagala lavastab Rakvere Teatri peanäitejuht Peeter Raudsepp, kunstnik on Silver Vahtre, dramaturg Urmas Lennuk ning kaasa teeb kogu Rakvere Teatri trupp.

Eesti Teatriliit annab alates 1961. aastast välja Eesti teatri aastaauhindu eelmise kalendriaasta loominguliste saavutuste või pikemaaegse silmapaistva teatritöö eest. Alates 2006. aastast antakse igale laureaadile üle Theodori silm, mille idee autor on Ene-Liis Semper ning teostaja klaasikunstnik Ivo Lill.

Urmas Lennuki sõnul on laval selle õhtu läbivateks tegelasteks vaatajad. "On mees ja naine, kes satuvad teatri keskmesse, kus nad kohtuvad Teatriteadja, Noore näitleja, Genti manifesti, Jänese ning Kassi ja loomulikult ka Suure näitlejaga, kes on võimeline taevas ka päiksena paistma.

Läbi raskuste, valu ja kahe humoorika hetke jõutakse koos tõdemuseni – teater võib inimest lunastada. Loomulikult on see vaid jäämäe veepealne osa. Mis tegelikult juhtuma hakkab, teab vaid Jumal taevas ja uus peanäitejuht proovisaalis," kirjeldab Lennuk laval toimuma hakkavat".