Avakontserdid toimuvad arhitektuuripärlites: 19. oktoobril Puurmani lossis ja 20. oktoobril Ungern-Starnbergi linnapalee Toompea muusikasalongis. Corelli Music ja Opera Veto pakuvad tõelise barokiaja salongiõhtu ja toovad publiku ette Telemanni koomilise ooperi „Pimpinone“. Nagu heliloojate eluajal tavaks, ei mängitud koomilist ooperit, mis tegi esimesi katseid eralduda „opera seriast“ eraldi teosena, vaid kolm „Pimpinone“ intermetsot pandi tihti kontsertide kavasse vaheldumisi teiste heliloojate loominguga.

Heidi Laakso
Solistid on sopran Heidi Laakso Soomest (Vespetta) ning 2019. aasta muusikapreemia laureaat bariton Atlan Karp (Pimpinone). Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel esineb laiendatud koosseisus. Lavastaja on Auri Jürna RO Estoniast ja laujate vokaalne juhendaja peamiselt Roomas tegutsev Toomas Kaldaru.

Auri Jürna: „Telemanni „Pimpinone“ on lugu teenijannast ja tema uuest ülemusest — klassikaline lugu kavalast ja ambitsioonikast alluvast ning heasoovlikust, aga kergeusklikust rikkurist. Nad saavad kokku võrdväärsete, kuid erinevate lootustega, ometi lõpetab üks õnneliku ja võiduka ning teine pettunu ja allaheitlikuna. Kummal on õigus? Kumb võitis? Kumb tegi kummale liiga?”

Lisainfo: www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic