Rahvusvahelisest dokumentalistikast olid vaadatuimad parima dokumentaalfilmi BAFTA võitnud ning Oscarile kandideeriv Waad Al-Kateab “Pühendus Samale”, Alina Rudnitskaja “Võrgutamiskool”
ning Hilla Medalia ja Shosh Shlam’i “Üleliigsed naised”. Suur menu saatis ka režissöör Kristina Normani filmi- ja teatrikunsti ühendavat dokumentaal-lavastust “Lighter Than Woman”, mis toimus koostöös Kanuti Gildi SAALiga.

Festivali kunstilise juhi Kaarel Kuurmaa sõnul näitasid programmi populaarseimad teosed, et naiste hääl empaatiliste lugude jutustajatena ja filmide peategelaste suu läbi kõlab aina valjemalt ning selgemalt olenemata sellest, kas teemaks on sõda, uus vaimsus või ühiskondlikud soorollid. "Dokumentalistikal tervikuna oli väga hea aasta ning selle kunstiliselt hõrke vilju saime maitsta ka meie festivalil," lisas Kuurmaa.

Filmitudengitele ja -loojatele mõeldud meistriklassi viis BFMis läbi rohkelt auhinnatud iraani režissöör Mehrdad Oskouei. Linastusid ka neli Oskouei filmi: “Päikeseta varjud”, “Säratud unistused”, “Talve viimased päevad” ja “Nina Iraani stiilis”. Lisaks Oskoueile olid DocPoindi linastustel kohal veel näiteks taani režissöör ja produtsent Eva Mulvad, soome režissöör Elina Talvensaari ning kurdi päritolu õppejõud ja režissöör Rûken Tekes.

2019. aastal oli vaatajaid 4000 ning 2018. aastal 4500.

Helsingis käis 19. korda toimunud DocPointil dokumentaalfilme vaatamas üle 32 000 filmisõbra, mis oli samuti kõigi aegade rekord. Järgmine DocPoint festival toimub 2021. aasta veebruari alguses.