Koos vänge meigi, tupeeritud juuksekuhilate ja teatraalsete aksessuaaridega (kirjud sukad, metallist hiigelpandlad) oli kõike enam kui küllalt, sõu järelmaitse sõltus vaataja võimest süüa korraga suhkrut ja soola, vanilli ja tšillit. Nautida samal ajal voolavat ja nurgelist siluetti, kangeid ja õrnalt õhulisi kangaid.

Kollektsioonile lisas nooruslikkust põlvepikkus – täiesti vabalt võiks neid teatraalseid kleite ette kujutada näiteks mõnes Kerli Kõivu muusikavideos.

11. märtsil esitlesid Viru kesku­se aatriumis oma uusi kollektsioone Loomeinkubaatori kaitsva katuse alla varjunud disainerid. Liina Steini kollektsiooni tugevuseks olid popid printmustrid, mis tõid muidu sünteetilisse küberkangelannade maailma veidi pehmemaid jooni ja isikupära.

Kalle Aasamäe täidab uhkes üksinduses kohalikku meestemoe nišši, pakkudes boheemlikku ja nostalgilist joont kerge viguriga.

Kuigi Xenia Joosti kollektsioon kandis kiirustamise märke, mõjus see esitletutest kõige värskema ja suunanäitavamana – kained jooned, nutikad lõikemängud, veripunased sisselõiked ja julge vabaduseiha on saamas Xenia kaubamärgiks. Kummastavad siidsallid ümber nägude ja hoogsalt pungilikud pruutkleidid olid kirsiks tordil.

Lilli Jahilo näitab täiuslike naiste maailma, viies meid kusagile sinna 1950-ndatesse – tema lihtsad siluetid, armsad tikandid ja romantilised lillmustritega kangad võidavad kindlasti paljude daamide südame.

Tavatult karge Nikkolo

Tööstusmoe lipulaev Ivo Nikkolo üllatas seekord, esitledes oma uut kollektsiooni hoopis jääl. Harju mäe kevadpäikeses liuglesid uiskudel modellid, lisades disainile kergelt muinasjutulise varjundi.

Värvipalett oli sel korral tavatult karge ja cool – mustale-valgele sekundeerisid puhtad sinised, fuksiad ning punased. Ka tõestas Nikkolo kaubamärk, et volangid ei pea tähendama tingimata üle pokaaliäärte valguvat vahtu, vaid võivad mõjuda ka kainelt ning disainitervikut toetavalt.

Leidlikud lahendused drapeeringute ning asümmeetriaga andsid aimu ka kaubamärgile värsket hingamist andva noore disaineri Xenia Joosti kohalolust. Stilistiliselt miksis see vaatemäng 1920-ndate koketeerivat hoiakut (pikad pärlikeed, kelmikad turbanid, suitsusilm) 21. sajandi city-glämmiga.