Õhtul kell 21.45 muutus Draamateatri fassaad tunniks ajaks suureks kinolinaks, millelt oli võimalik vaadata Taavet Janseni, Taavi Varmi ja Andres Tenusaare kokkupandud 12-minutilist videoinstallatsiooni, kus põimusid teatri ajalugu ja tänapäev, rollid ja inimesed, hoone ja selle sisu.

Päeva jooksul esitleti veel fotorohket raamatut „Eesti Draamateater 100” (autorid Karin Hallas-Murula, Kristel Pappel ja Haldja Jalajas), mis räägib hoone saamisloost ja teatritegemisest nende seinte vahel teatrimaja avamisest kuni Teise maa-ilmasõja lõpuni.

Parketisaalis avati ka Peeter Lauritsa näitus „Pahempidi”, unenäoline nägemus, kus hoone seinad vahetavad kohti, välised arhitektuurivormid saavad sisemisteks ja müüride vahel võtab võimust loodus.

Sel sügisel ootab Draamateatrit ees veel üks juubel: 11. oktoobril möödub 90 aastat Eesti esimese teatrikooli, Paul Sepa erastuudio tegevuse algusest. Stuudio esimese lennu lõpetajad lõid 1924. aastal Draamastuudio Teatri, mille nimeks hiljem saigi Eesti Draamateater. Teatri juubelit tähistatakse 16. oktoobril galaetendusega, milles teatri 90-aastane ajalugu rullub Priit Pedajase lavastuses lahti suurte rollide ja oluliste lavastuste läbi-põimitud jadana. Galaetenduse lõpetab teatri muusikajuhi ja helilooja Ardo Ran Varrese kirjutatud kantaadi esmaettekanne kogu teatritrupi esituses.

28. novembril tähistatakse Draamateatris ka Voldemar Panso 90. sünniaastapäeva. Esietendub Merle Karusoo ja noore dramaturgi Paavo Piigi koostöös sündiv lavastus „Panso”, mis keskendub Pansole õpetajana ja teatrikoolile aluse panijana.