Täna, viiekümnendal Emmy galal, on favoriitseriaalideks “Salatoimikud” ja “Kiirabihaigla”, mis kandideerivad Emmyle 16 kategoorias. Ligi poolesajast auhinnakategooriast huvitab publikut ilmselt kõige enam, milline teleseriaal tunnistatakse tänavu parimaks. Auväärseimale tiitlile kandideerivad tänavu seriaalid “Seaduse nimel”, “Kiirabihaigla”, “NYPD Blue”, “The Practice” ja “Salatoimikud”.

Parima meesnäitleja tiitlile pretendeerib politseiseriaalist “NYPD Blue” koguni kaks meest – Jimmy Smits ja Dennis Franz. Franz on võitnud parima meesnäitleja tiitli viimased kaks aastat. Parima draamanäitlejanna tiitlilegi kandideerib teiste seas eelmise aasta võitja “Salatoimikute” Gillian Anderson.

‘The Larry Sandersi Show” on parima komöödiaseriaali kategoorias Emmyle kandideerinud asjatult viis järjestikust aastat. Larry ‰õule on konkurentideks kümnekordne Emmy-võitja “Seinfeld” ning menusari “Frasier”, mis eelmisel aastal noppis neli trofeed.

Parima naiskomöödianäitleja Emmyle kandideerib märtsis Oscari saanud Helen Hunt. Hunt on seriaali “Hull sinu järele” eest saanud juba kaks Emmyt.

Viiskümmend aastat tagasi alustati teleauhindade jagamist Hollywoodi Athletic Clubis, tänavu toimub juubelipidustus esimest korda Los Angelesis Shrine Auditoriumis. Enne seda jagati auhindu kaksteist aastat Pasadena Civic Auditoriumis.

Esimest korda Emmyde jagamise ajaloos on tavalisel televaatajal võimalus galaõhtule pileteid osta, 2000 õnnelikku saavad lunastada 75- ja 100-dollarilisi pileteid. Publikukohad on Shrine Auditoriumi rõdul, parteri täidavad teletähed.

Tänavune piduõhtu kantakse üle NBC telekanalilt ning on tavapärasest tunni võrra pikem. Neljatunnisesse otseülekandesse põimitakse mitu juubelipidustuse jaoks varem salvestatud intervjuud. Näidatakse ka arhiivimeenutusi varasematelt auhinnajagamistelt. Tänast pidu näidatakse hiljem lindistusena 92 maal.

Kolmanda muudatusena Emmyde ajaloos pole seekordsel galapeol ainuisikulist õhtujuhti, vaid kolleegidele annavad kuldkujukesi kätte nii tänavused kui ka varasemad auhinnakandidaadid. Tuntud seriaalinäitlejatest ulatavad rivaalidele auhindu Gillian Anderson, David Duchovny, Christina Applegate, Nathan Lane, Michael J. Fox, Hector Elizondo ja Garry Shandling.