Rokkari päevad kodus Nashville’is mööduvad tavalise Johnina. Hommikul viis ta naise auto parandusse, jalutas siis koju ning tegi kohvi, et asuda maja remontima. Õhtul viib ta oma juuksurist abikaasa sööma, baari või kontserdile. Miski meie vestluse viisakusavaldustes ei viita sellele, et räägin mehega, kes 1992. aastal oli maailmas tutvustamist mittevajava bändi – Mötley Crüe – laulja.

Piltidelt näid sa tõeline rokkstaar, ent ometi ei leia sinu kohta midagi skandaalset…

Ma ei ole kunagi olnud üle võlli rokkstaari käitumisega. Ma teen oma asja, muusikat, siis tulen koju ja mul on normaalne elu. Ma abiellusin noorelt ja sain lapsed, mul ei olnud võimalust narkootikumide ja muu selliseni jõuda. Ilmselt seetõttu olen alati ka normaalne olnud. Olen abikaasa, isa, tavaline mees.

Praegu remondin näiteks maja – kraabin vana värvi maha, pintseldan uut peale. Lihtne tavaline elu. Mu naabrid teavad, et ma reisin palju, olen tätoveeritud ja näen välja teistsugune, aga muus osas olen tavaline John. Naabritele naaber, naisele mees.
Mötley Crües saadud kogemus õpetas John Corabi asju paika panema, aru saama sellest, mis on tähtis.

Kui palju perega reisid?

Mu naine peab siin Nashville’is juuksurisalongi ning väga palju eemal olla ei saa, aga vahel võtan ta ikka kaasa. Ta aitab mul isegi kontsertidel särke müüa, poeg on minunimelise soolobändi trummar, nii et temaga saan ka aega veeta.

Viimane The Dead Daisiese album kannab nime „Burn it down?”. Kas oled elus midagi maha ka põletanud?

Ei, otseselt mitte. See lugu, kui kuulata või sõnu lugeda, viitab tegelikult hoopis inimestele, kes virisevad kogu elu. Tead küll kindlasti selliseid. Virisevad näiteks poliitika üle, ent ei käi ise ometi kunagi valimas. Kui virised, jääb elu samaks, midagi ei muutu. Aga sa saad seda muuta – unusta minevik ja muuda tulevikku. Muuda paremaks!

Olid omal ajal maailmakuulsa Mötley Crüe laulja. Mida see sulle õpetas?

Sain sealt palju väärtuslikke õppetunde muusika kirjutamise, loomise, pere, sõprade ja raha kohta. See kõik muutis mind alandlikuks.

Oli raske minna ikoonilisse bändi asendama ikoonilist lauljat, mida Vince Neil kahtlemata oli. Hetkel, kui ma nendega liitusin, oli tegu maailma ühe menukaima bändiga – albumimüük 50 miljonit! – see oli meeletu. Ma ei teadnud, kuidas mu elu sellest muutub.

Oli raske minna ikoonilisse bändi asendama ikoonilist lauljat, mida Vince Neil kahtlemata oli.

Tuuritasime ja meil oli lõbus, aga õppisin näiteks, et kui sul on raha, ei tohi sellega üleolevalt ringi käia. Ning et tähtsaim elus on pere ning mõned üksikud sõbrad – need, kes on su kõrval ka enne ja pärast hiilgeaegu. Palju on neid, kes olid Mötley aegadel justkui mu parimad sõbrad, ent kellega ma pole pärast seda tänaseni suhelnud ega sõnagi vahetanud. Kogemus Mötleys aitas paika panna, mis on tähtis. Mõistan, et mul on väga vedanud. Armastan muusikat, teen seda, mida armastan, saan reisida, aga päeva lõpuks on kodu ikka kodu.

John Corabi astub oma bändiga The Dead Daisies üles 16. juulil Tallinna lauluväljakul, olles koos Volbeatiga soojendajaks Guns N’ Rosesile.

Loe täispikka intervjuud siit.