Täissaalile antud kontsert oli suurepärane algus ERSO kolmenädalasele Ameerika-turneele. Maestro Neeme Järvi juhatusel kõlasid kontserdi esimeses pooles Arvo Pärdi “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks” ja Jean Sibeliuse V sümfoonia, teises pooles Johannes Brahmsi II sümfoonia ning lisapaladena Brahmsi Ungari tantsud nr 5 ja 6.

Linna esindussaaliks kujunenud Granada teater on ehitatud ligi 90 aastat tagasi ning viimati renoveeritud 2008. aastal. Kitšihõnguline ühe suure rõdu ja väikeste loožikestega saal mahutab 1550 pealtvaatajat. Kodusaaliks on see Santa Barbara sümfooniaorkestrile, mis toob igas kuus kuulajaini ühe uue programmi, mida esitatakse kahel õhtul. Hooaja kaheksast kontserdist kuut juhatab orkestri peadirigent, kaheksandat hooaega selles ametis olev Iisraelis sündinud Nir Kabaretti. Santa Barbara sümfooniaorkester on 64-liikmeline ning kui kellelegi meeldiks siia pikemalt peatuma jääda, siis kontsertmeistri tool on orkestri kodulehe andmetel praegusel hetkel vakantne.

ERSO kontsert kuulus Granada teatri selle hooaja rahvusvahelisse kontserdisarja, mille raames saabuvad siia esinema jaanuaris Royal Philharmonic Orchestra Londonist koos peadirigent Pinchas Zukermaniga, veebruaris Bahia Youth Symphony Orchestra Brasiiliast, märtsis maailma parimate kammerorkestrite hulka kuuluv Academy of St. Martin in the Fields koos peadirigent ja viiulisolist Joshua Belliga ning maikuus kõige lähemate külalistena Los Angelese Filharmoonikud oma peadirigent Gustavo Dudameliga.

Santa Barbara rahvusvahelise kontserdisarja esinejate rivi algas ERSOga, jätkub Londoni Royal Philharmonic Orchestra ja Academy of St. Martin in the Fields’iga ning lõpeb Los Angelese Filharmoonikutega.

Vaata ülevaadet ERSO menukast päevast Santa Barbaras:

Jälgi ERSO Ameerika turnee blogi ka siit.