ETV peatoimetaja Heidi Pruuli:

Tänan küsimast ja huvi tundmast. Lühidalt ütleksin ETV suvekava kohta järgmist.

Tänavu suvel tähistab ETV oma 60. sünnipäeva, mistõttu oleme suvekavasse teadlikult loonud nostalgiavööndid ja täitnud need valimikuga eri ajastute teleloomingust - filmidest, sarjadest, telelavastustest. Loodetavasti leidub selles valikus saateid, mis kõnetavad Eesti inimesi üle ajastute ja pakuvad rõõmsat äratundmist.
See on nagu perekonnaalbumi sirvimine, ainult et pildid on liikuvad - algul mustvalged, siis kahvatute värvidega ja aja edenedes järjest kirkamates toonides. Aastate taha vaadates rullub lahti ETV ja ühtlasi ka Eesti audiovisuaalkultuuri arengulugu.

Õige juubelipäev on 19. juuli, kus on kohtumisi nii tundmatute kui tuttavatega, finišeerib 29. juunil algav "Eesti mängu" juubelitsükkel ja kõrvu paitavad Curly Stringsi mahedad viisid.

Juuli kavast leiab kindlasti muudki kui "Downton Abbey" ja ilusaimad inglise aiad. 6-11. juulil on ETV Pärnu filmifestivali lainel. Kavas on valik festivalifilmidest, mille ühisnimetajaks on "Kooselu" ja mille hulgast saavad vaatajad valida oma lemmiku.

11. juulil on eetris Tartus toimuva vaimuliku laulupeo kontsert. Juba nimetatud "Eesti mängu" kõrval tulevad eetrisse "Suvenaabrid" - uuendatud versioon mööda Eestit tuuritavast laulusaatest, kus lisaks laulmisele saavad osalejad mõõtu võtta ka teadmistes ja nutikuses.

Alates 20. juulist on eetris ka "Ringvaade suvel", mis hoiab silma peal suve olulisematel sündmustel. Sarjasõprade meeleheaks jookseb laupäeviti uus Briti teledraama "India tohter".

Nagu suvel ikka, tuleb eetrisse rohkesti spordivõistlusi. Juulis jõuavad huvilisteni Tour de France'i ülekanded, Euroopa U23 meistrivõistlused kergejõustikus, sõudmise MK etapp Luzernis. Augustis on kavas kergejõustiku Eesti meistrivõistlused ja MM Pekingis.

Juba mais tulid eetrisse autoralli maailma- ja Euroopa meistrivõistluste etappide kokkuvõtted ning ka Eesti võrk-, korv- ja jalgpallurite suvised heitlused jõuavad meie ekraanile. Nii et vaatamist peaks jaguma.