Eesti finaalkontserdi kannavad üle ETV ja Eesti Raadio. Rahvusvahelise zhürii liikmed annavad oma punktid neile saadetud videosalvestuste põhjal.

Kokku laekus Eesti eurolauluvõistlusele 41 lugu. Põ-gus pilk lõppvooru pääsenud kümnele laulule näitab, et välja valiti staazhikad tegijad ja meeskonnad.

Tänavu Jeruusalemmast Eestile 6. koha toonud tandem Priit Pajusaar ja Glen Pilvre üritavad Evelin Samueliga nüüd veel kõrgemat kohta võitma minna.

Vähemalt neljandale katsele minev troika on helilooja Aivar Joonas, sõnameister Villu Kangur ja lauljatar Kate. Kolmel viimasel aastal on see kolmik püüdnud karussellile pääseda üsna sama shniti lauludega. Iga kord on nad eesti muusikainimestelt kiita saanud, aga jäänud rahvusvahelise zhürii maksimumpunktideta.

Eelmisel korral paljude muusikute hinnangul selge favoriit Hedvig Hanson on seekordki väljas oma viisi ja sõnadega. Eesti profipopi lipulaev 2 Quick Starti meeskond paneb välja noore lootuse, funky-laulja eeldustega Eda-Ines Etti. Sellele Väike-Maarja koolitüdrukule on laululoojana panuse teinud ka Lauri Saatpalu. Saatpalu lauluga kaks aastat tagasi teravalt vastandlikke arvamusi tekitanud Siiri Sisask astub seekord mängu Tomi Rahula palaga. Ka Sven ja Sulev Lõhmus on eurolaulukarussellil tuntud, uus on vaid laulu esitaja White Satin. Ainuke päris must hobune on üldsusele laululooja Peter Ross ja esitajanimi Susan.

Eurolaulu finalistid

"Church of Love" – muusika Sven Lõhmus; sõnad Sulev Lõhmus; esitaja White Satin

"Fly With Me" – muusika ja sõnad Hedvig Hanson; esitajad Hedvig Hanson ja M. McFall

"Goodnight" – muusika Tomi Rahula; sõnad ja esitaja Siiri Sisask

"Kuulatan su ootamist" – muusika ja sõnad Lauri Saatpalu; esitaja Eda-Ines Etti

"Mõistus ja tunded" – muusika, sõnad ja esitaja Maian-Anna Kärmas

"Once In A Lifetime" – muusika Pearu Paulus, Ilmar Laisaar, Alar Kotkas; sõnad Jana Hallas; esitaja Eda-Ines Etti

"One Sweet Moment" – muusika, sõnad ja esitaja Maian-Anna Kärmas

"Over The Water Blue" – muusika Priit Pajusaar, Glen Pilvre; sõnad ja esitaja Evelin Samuel

"Sunshine" – muusika ja sõnad Peter Ross (Vahur Valgmaa); esitaja Susan

"Verevend" – muusika Aivar Joonas, sõnad Villu Kangur, esitaja Kate

Kümme parimat laulu valis finaali Eesti muusika- ja meediainimesi ühendav zhürii, kuhu kuulusid: Elektra, Maarja-Liis Ilus, Andres Jõesaar, Antti Kammiste, Tõnis Kõrvits, Urmas Lattikas, Ivo Linna, Allan Roosileht, Raivo Sersant ja Priit Hõbemägi.