Eva Püssa on lõpetanud 2000.aastal Eesti Muusikaakadeemia koorijuhi ja näitlejana, pärast seda töötas ta mõned aastad Nukuteatris ning seejärel vabakutselise näitlejana.

Ta on osalenud Vanemuise, Rakvere Teatri, VAT-teatri, Vanalinnastudio, Von Krahli Teatri ja mitmete vabatruppide lavastustes, teleseriaalides ning helindanud mitmeid multifilme.

„Seni on Eva Püssa Vanemuise lavatsustes teinud kaasa mittekoosseisulise näitlejana. Kuna lavastajate soov teda kasutada on järjest kasvanud, siis tegi teater talle ettepaneku liituda Vanemuise draamatrupiga,“ ütles teatri juht Paavo Nõgene.

„On hea meel, et Eva teatri pakkumise vastu võttis – nii saame näitlejale pakkuda senisest rohkem huvitavaid väljakutseid uuslavastustes,“ lisas ta.

Lõppenud hooajal tegi Eva Püssa kaasa Vanemuise uuslavastustes „Don Juan“ ning „Huntluts“.

Eva Püssa esimesed rollid trupiliikmena saavad olema komöödias „Kaos“ ning muusikalis „Helisev muusika“.

„Eva on seni näidanud ennast jõulise, maitseka, žanripiire ületava näitlejannana. Loodan, et Tartus leiab tema loomebiograafia endale viljakat jätku," ütles Vanemuise draamajuht Sven Karja.

Vanemuise draamatrupp suureneb sügisest tervelt nelja uue näitleja võrra: Ugalast naaseb Tartusse Liina Olmaru, Lavakunstikooli lõpetajatest asub Vanemuises tööle Liisa Pulk ning trupiga liituvad ka vabakutselised näitlejad Eva Püssa ja Karol Kuntsel.