Plaadi teisel küljel kõlab "Mu isamaa, mu õnn ja rõõm" Estonia muusikaosakonna koori esituses Juhan Aaviku juhatusel. Salvestis pärineb aastast 1927, mil populaarne laul oli kinnistunud juba Eesti Vabariigi ametliku hümnina.

President Kersti Kaljulaid ütles plaadi esitlusel, et Eesti hümn peegeldab oma loomise aega ja see on nii iga uue looga, mida hümniks pakutakse. "Katsuti ju juba 1930-ndatel pakkuda uut laulu hümniks, aga siis jäid kõlama ülistavad oodid riigiisadele. Õnneks jäi see sinnapaika. Meie hümn on ajas proovitud, ta on kestma jäänud. Samas võiksime olla vabamad helistiku valikul, et hümn ei taanduks vaid ametlike ürituste üheks osaks."

Eesti Vabariigi juubeliaastal valminud vinüülplaat anti välja Eesti lipuvärvides. Kolmandik tiraažist on sinised, kolmandik mustad ja kolmandik valged. Plaadi tootis Tartus tegutsev eesti vinüülitehas Vinyl Plant.

Vinüülplaadid on alates 25.04 müügil Rahvusarhiivi Tallinna ja Tartu uurimissaalides, Rahvusarhiivi galeriis ja Rahvusarhiivi veebipoes.