Kohe pärast hooaja esimesi kontserte ootab ERSOt ees Kesk-Euroopa turnee, kus astutakse orkestri peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järvi dirigeerimisel esmakordselt lavale sellistes väärikates maailma muusikaelu keskustes nagu Viini Musikverein, Linzi Brucknerhaus, Praha Rudolfinum ja Bregenzi Festspielhaus, Mihhail Gertsi juhatusel antakse kaks kontserti ka Saksamaal. Esmakordselt korraldab ERSO turneed üks tuntuimaid rahvusvahelisi agentuure IMG Artists. Eestis toob maestro Neeme Järvi oma orkestriga publiku ette kuus erinevat kava seitsmel kontserdil.

Oktoobris tähistatakse Olari Eltsi juhatusel autorikontserdiga Erkki-Sven Tüüri 60. sünnipäeva ning Eesti heliloojate looming on aukohal terve hooaja vältel: ettekandele tulevad Arvo Pärdi 2., 3. ja 4. sümfoonia, kõlab Lepo Sumera, Raimo Kangro, Eino Tambergi ja Veljo Tormise looming – Kangrol 2019. ja Sumeral 2020. aastal 70., Tambergil ja Tormisel aga 90. sünniaastapäev. Koostöös Eesti Kontserdiga on fookuses Eesti ooperimuusika –lisaks Raimo Kangro rokkooperile „Põhjaneitsi“ on eesti ooperimuusika 90 aastale pühendatud ka eraldi kontsert.

Novembris osaleb ERSO juba traditsiooniliseks kujunenud Baltimaade sümfooniaorkestrite festivalil, mille kontserdid toimuvad seekord Tallinnas ja Riias, kaasatud on Eesti, Läti ja Leedu esindusorkestrite muusikud. Solistina on orkestri ees ERSO kontsertmeister Triin Ruubel-Lilleberg.

Pärast aastakümnete pikkust vahet tuleb Eestisse üks nimekaimaid Vene dirigente Vassili Sinaiski, taaskohtumised on ees nii publiku kui orkestri poolehoiu võitnud Bas Wiegersi, Jun Märkli, Nikolai Aleksejevi, Giordano Bellincampi, Risto Joosti ja paljude teistega. Uutest dirigentidest saab mainida Clement Powerit Suurbritanniast, Ameerika Sümfooniaorkestri peadirigent Leon Botsteini, Läti Rahvusorkestri dirigent Guntis Kuzmat, noort Eesti talenti Jaan Otsa jt.

Solistidest debüteerivad ERSO ees mitmed silmapaistvad viiulivirtuoosid nagu Ilja Gringolts, maailma nimekaimate viiulisolistide hulka kuuluv ameeriklanna Anne Akiko Meyers ning Kesk-Euroopa turneel viiuldaja Nicola Benedetti, samuti Amsterdami Kuningliku Concertgebouw’ Orkestri pikoloflöödisolist Vincent Cortvrint, plokkflöödisolist Erik Bosgraaf Hollandist, Prantsuse uue generatsiooni täht, pianist Lucas Debargue jt. Detsembris tuleb esmakordselt Eestisse nimekas USA pianist, Chopini konkursi võitja Garrick Ohlsson. ERSO ette on oodatud ka kaks värsket konkursilaureaati – äsja rahvusvahelisel Tšaikovski konkursil III preemia pälvinud Anastassia Kobekina ja novembris toimuva Eesti pianistide konkursi võitja. Eesti interpreetidest on ERSO ette tulemas pianistid Kristi Kapten ja Mihkel Poll, tšellist Marcel Johannes Kits, vokaalsolistid Arete Kerge, Monika-Evelin Liiv, Rauno Elp jt.

Viimastel hooaegadel on tähelepanu äratanud ERSO muusikute arvukad kammerkontserdid nii Estonia kontserdisaalis kui väljaspool. Seekordne hooajasisene kammerkontsert kannab Lepo Sumeralt laenatud pealkirja „Meie!“. Tutvustatakse lähemalt kõigi pillirühmade esindajaid ja orkester näitab end suure ja ühtse ansamblina, esitades ilma dirigendita Tormise avamängu nr 2.

Sel kevadel hoogsalt käivitunud ERSO Sõprade Klubi koondab kultuurihuvilisi inimesi, kes soovivad Eesti esindusorkestri eluga tihedamalt seotud olla ja seda ka omalt poolt toetada. Praeguseks on klubil juba üle 40 liikme.

ERSO alustab koostööd orkestri uue kuldsponsori Olerexiga. „Olerex on täna üks suurimaid kultuuri toetajaid Eestis. Soovime ERSOle kõrgelennulist hooaega ja jääme põnevusega ootama suurepäraseid kontserte ja sisukat koostööd,“ kommenteeris Olerexi tegevjuht Piret Miller. „Täname ka Olerexi kliente – te kõik olete sellesse andnud oma panuse,“ lisas Miller.

ERSO jätkab seitsmendat aastat koostööd hooaja peasponsori E-Piimaga. 93. hooajast on ERSOl ka ametlik autopartner Inchcape Motors Estonia ja BMW. Lisaks toetavad ERSO 93. hooaega kontserdisarjasponsorid Liviko, Radisson Blu Sky Hotel, Reval Café, meediapartnerid Postimees ja Kanal 2 ning Eesti Rahvusringhääling ja Klassikaraadio. Jätkub koostöö firmadega Euro Park, MyFitness, Valge Klaar ja The Estonian Coffee Roastery.

Neeme Järvi on dirigendina ERSO ees olnud alates aastast 1956 ehk enam kui 63 aastat, neist peadirigendina 1963–79 ja teistkordselt alates 2010. 2017. aastal, kui maestrol täitus 80. eluaasta, anti Neeme Järvile ERSO eluaegse aupeadirigendi tiitel ning ta jääb ka edaspidi tihedalt ERSOga seotuks, kavandamisel on nii ühised kontserdid, plaadistused kui turneed.