Kuna üheks hooajamärksõnaks on Eesti ja kodumaa, siis saab orkestri ees soleerimas näha ka rohkem Eesti ja ERSO enda soliste, aga ka maailmakuulsusi nagu ooperimaailma staari Pácido Domingot. Samuti tähendab Eestikesksus rohkem kontserte kodupublikule ja vähem välisvisiite.

Hooaja suureks eriprojektiks on novembrikuine kogu vabariiki hõlmav “ERSO muusikute 100 kontserti Eestile”. Halliku sõnul ei jõua küll orkester orkestrina igale poole, kuid ERSO muusikuid, keda on kokku 101 ja neist kokku pandud erinevad kooslused rändavad mööda Eesti eri paiku. Muusikud ise pakuvad välja kus piirkonnas on nende kodupublik, kuna ersokate juured on üle Eesti. Kontsertpaikadena soovitakse küll vältida traditsioonilisi kohti, kuid ERSO jaoks olulised ajaloolised kohad võetakse kavva või ka vastupidi kohad kus ERSO pole kunagi mänginud. 100 kontserdi kava avalikustatakse oktoobri alguses.

Maestro Neeme Järvi toob kavast eriliselt välja ka Hemingway lood pealkirja kandvat kontserti, kus tulevad ettekandele paljuski Eesti publikule tundmatud teosed – Ameerika muusika nagu Charles Ives ´i sümfoonia nr 2, mis on kohalik klassika, meil aga pole seda kunagi mängitud. Kõlavad tõesti ka Hemingway lood, Micheal Daugherty 2015. aastal valminud tšellokontsert, milel aluseks on kuulsa kirjaniku teosed. Nii teos kui sda mänginud tšellist, kes esineb ka ERSO kontserdil, võitsid eelmisel aastal teostega kolm Grammyt.

Tänane hooaja avakontsert on küll juba välja müüdud, aga sellel kõlavat Haydni tšellokontserti on võimalik jälgida Valge Klaari vahendusel ERSO Facebookilehel, tervest kontserdist teeb otseülekande Klassikaraadio.