„Maxima tegelusraamatutest on saanud omamoodi sündmus, mida Eesti pered pikisilmi ootavad. Raamatu lahendamiseks vajalikud kleepsud on igal aastal muutunud harulduseks ning kleepsude hankimiseks loodi sotsiaalmeedias lausa eraldi kommuunid, kus ühise eesmärgi ja hobi nimel said omavahel tuttavaks perekonnad Narvast ja Saaremaalt,“ rääkis Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Janne Laik.

Maxima eestvedamisel välja antud kolmas „Mina hoolin Eestist!“ tegelusraamat on järg ülimenukatele „Meie Eesti“ ja „Minu Eesti seiklus“ raamatutele. Neist viimane valmis koostöös lastekirjaniku Kätlin Vainola ja illustraator Elina Sildrega, mida müüdi koos venekeelse versiooni ja nupuraamatuga pea 34 000 eksemplari, kujunedes Eesti kõige müüduimaks raamatuks 2019. aastal.

„Raamatute lugemine on üks parimaid tegevusi, kuidas lapsed uusi teadmisi omandavad ning isiksustena arenevad. Loodame, et ka tänavune raamat innustab lapsi lugema ning sellest saab taaskord üks menukamaid teoseid Eesti peredes,“ rääkis Janne Laik.

„Mina hoolin Eestist!“ raamatu peategelasteks on animoid Dio ja tema tehismõistus Aiti, kes ühel erakordsel ööl Eestimaale jõuavad. Tee peal kohtuvad nad kodutu koera Ruudi ja tõukassi Kassandraga ning üheskoos saavad nad teada, kui rikas ja ilus on Eesti loodus ning mõistavad, et vett ja elektrit säästes, prügi sorteerides ning enda järelt koristades muutub meie keskkond puhtamaks. „Mina hoolin Eestist!“ ilmub nii eesti kui vene keeles ning seda hakkab täiendama Jekaterina Lomaško koostatud põnevate ülesannetega nupuraamat „Nuputame! Dio, Aiti ja Eesti sõbrad“.

„Kui mulle tehti ettepanek osaleda Maxima keskkonnateemalises raamatukirjutamisprojektis, tundsin kohe, et see töö on mulle kui bioloogile ja lastekirjanikule justkui loodud. Kasutasin ära ühe varasema mõtte kodutust koerast – Ruudist – ja kodukassist ning niipea kui illustraator Elina Sildre oli tegelaste kontuurid tahvlile tõmmanud, hakkasin kirjutama. Lugu, mis oleks parasjagu naljakas, samas põnev ja ehk natuke õpetlikki, ja sobiks nii väikestele kui ka suurtele,“ rääkis raamatu autor ja lastekirjanik Heli Illipe-Sootak.

Lisaks raamatu autoritega kohtumisele said lapsed Lennusadama maskoti ümarmudila Ülo juhendamisel ise lauale laotatud prügikuhja sorteerida, õppides sealjuures ära, millised jäätmed tuleb paigutada biojäätmete, ohtlikute jäätmete, paberi ja kartongi ning segaolmejäätmete konteineritesse.