Krogan-Roley ei keskendu konkreetsele teabele, millega raidkivid on kodeeritud, vaid pigem sõnumite edastamise visuaalsele raamistikule. Tema vappide „tühjus“, tseremoniaalse või sõjalise eesmärgi puudumine teeb nendest objektidest puhtad semiootilised mudelid. Vappide kujundamise tavad, nagu pinna jagamine kaheks või neljaks eraldiseisvaks alaks, loodi algselt üha keerukamate sotsiaalsete tähenduste mahutamiseks. Sümboliseerimaks sugupuud, perekondadevahelisi abielusid ja üksikisikutele antud tiitleid, pidid vapid sisaldama üha suurenevat hulka spetsiifilist teavet. See sisu on tühjadelt vappidelt tahtlikult eemaldatud, et uurida pildiloome dünaamikat. Tühjad vapid loovad ideaalset heraldikat brändidest küllastunud maailma jaoks, taaskasutades igapäevaseid materjale, mida kunstnik on leidnud enda ümbert.

Seoses näitusega on ilmunud August Krogan-Roley 24 tühja vapi reproduktsiooni ning Neil Clementsi kirjutatud saateteksti sisaldav kunstnikuraamat. Raamatu on kujundanud Indrek Sirkel ning kirjastanud Lugemik. Raamatu rahvusvaheline esitlus toimub 21. septembril maailma suurimal kunstiraamatute messil NY Art Book Fair 2019.

August Krogan-Roley (USA, s.1986 Minneapolises) elab ja töötab Brooklynis, New Yorgis. Ta on õppinud maali- ja trükikunsti Šotimaal Glasgows (BFA, Glasgow School of Art, Glasgow, UK). Tema isikunäitused on toimunud galeriides ja institutsioonides nagu At Liberty, Hong Kong, CN; Ricou Gallery, Brüssel, BE; Three Four Three Four Gallery, Brooklyn, NY; Soo Visual Arts Center, Minneapolis and Generator Projects, Dundee, UK. Tema töid on näidanud Royal Scottish Academy, Edinburgh, UK; Kate Werble Gallery, New York, NY; The Glue Factory, Glasgow, UK; RATA Projects, New York, NY ja Shoreditch Town Hall, London, UK.

Näitus jääb avatuks 5. oktoobrini.

Näituse avamine: