Raamatu koostamisest kõneles autor Ela Tomson. Festivalide ajaloost rääkisid 50 aastat tagasi toimunud Beethoveni päevade idee autor Ilmar Tõnisson, David Oistrahhi festivalide kunstline juht Allar Kaasik ja Pärnu muusikafestivali kunstiline juht Paavo Järvi. Vestlust juhtis selle-aastase festivali peakorraldaja Kristjan Hallik.

Tekstide kirjutamine jäi eneseisolatsiooni ajale ning Ela Tomsoni sõnul lõi see esialgu tema usu raamatu valmimisse kõikuma. "Jumal tänatud, et meil on sellised tehnoloogilised vahendid nagu Zoom," lausus Tomson.

Allar Kaasik meenutas, et Eesti Kontserdis Oistrahhi festivali ideest rääkides sai ta vastuseks, et tallinlased tahavad suvel puhata ja tehku nad Pärnus pealegi muusikat.

Paavo Järvi sõnas, et Pärnu on suvise musitseerimise jaoks kõige õigem koht. "Väga hea, et nad seal Tallinnas puhata tahtsid," ütles Järvi. Ta nimetas raamatut suveniiriks, mille peaks iga Pärnut külastav inimene kaasa saama.

Eelmisel neljapäeval alanud Pärnu muusikafestival tähistab oma 10. sünnipäeva ja 50 aasta möödumist Pärnu klassikalise muusika festivalide algusest.

Raamatu andis välja Pärnu linnavalitsus koostöös MTÜ-ga Pärnu Muusikafestival.