„Kadri on musikaalne seikleja, keda kuulates ei ole raske olla kohal ja kaasas. Lisaks on tema loomingus olulisel kohal eestikeelne sõna ja Alliksaare, Ehini ja teiste eesti luuletajate tekstid saavad Voorandi esituses uue isikupärase kõla, mis jääb kuulajaga,“ ütles president Kaljulaid preemiat üle andes.

Noore kultuuritegelase preemia sai džässmuusik Kadri Voorand

Preemia laureaat Kadri Voorandi sõnul on meie päevad täidetud õnne poole tormamisega, aga kunsti nautimiseks pausi võttes on õnn kohe käes. „Kontserdi- või kunstisaali astudes tekib elevus, mida saab võrrelda armunud olekuga – sinu samm on kerge, sa naeratad ja võibolla saad tervistki juurde. Hea kunst toidab vaimu ja annab õnnetunnet,“ selgitas Kadri Voorand.

Voorandi looming on teda viinud kokku stiilidega pealtnäha ühest äärmusest teise. Viimase aasta jooksul on ta seisnud ERSO ees Ülo Kriguli kaasaegse klassikalise muusika žanrisse paigutuva uudisteosega; loonud muusika Priit Tenderi joonisfilmile “Orpheus”; teinud koostööd erinevate artistidega nagu NOËP, Rein Rannap, Erki Pärnoja; produtseerinud kaks plaati, millest esimene­ – eelmise aasta lõpus ilmavalgust näinud folgimaiguline Estonian Voices’e “Taat läks lolliks“ – pälvis ka aasta jazzalbumi auhinna Eesti Muusikaauhindadel.

Viimati ilmunud albumile, Kadri Voorand “In Duo with Mihkel Mälgand”, sõlmiti sel suvel leping Saksa plaadifirmaga ACT. Viimase aasta suurkontsert Saku suurhallis tõi kokku tuhandeid huvilisi, mis säärase alternatiivse muusika puhul on märkimisväärne number. Kontserte on viimase aasta jooksul antud üle maailma hulgaliselt, lisaks andis Voorand oma muusikalise panuse ka tänavusele laulu- ja tantsupeole, kirjutades laulupeole kaks laulu ja osaledes ka tantsupeol nii muusika looja kui ka esitajana.

Noore kultuuritegelase preemia sai džässmuusik Kadri Voorand

Noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastasele silmapaistvale kultuuritegelasele tänuks ja tunnustuseks tehtu eest ning edasiseks innustuseks. 5000 euro suurust preemiat rahastab aastatel 2018–2020 ettevõtja Enn Kunila.