Baltimaade selle aasta suurima rahvusvahelise kunstifestivali Balti triennaali "Unusta tont" teine peatükk keerleb kuuluvuse ja identiteedi mõistete ümber. Näitus jääb avatuks 2. septembrini.

Näitused otsivad vastuseid küsimusele: mida tähendab kuuluvus killustatud identiteetide ajastul? 13. Balti triennaal toob Tallinna, Vilniusse ja Riiga tunnustatud rahvusvahelisi ja kohalikke kunstnikke, kes mõtestavad kuuluvuse ja identiteedi mõisteid, lähtudes nii üksikisiku rollist 21. sajandil kui ka Balti riikide eripärasest asukohast Euroopa kaardil ja ajaloos.

Peakuraator Vincent Honoré sõnul on Tallinna näituse keskmes keha: „See tähendab liikuvat keha, killustatud keha, loomulikku keha, poliitilist keha ja ihaldavat keha. Sensuaalsus on näitusel mõõdiku rollis, millega kuuluvust arvestada.“ Identiteet pole Honoré jaoks niisiis ainult poliitiline või geograafiline, vaid ka isiklik, seksuaalne, kehaline. Näituse jaoks on paljud kunstnikud loonud uued teosed, lähtudes triennaali teemapüstitusest.

1979. aastal asutatud Balti triennaali ajaloos on tänavu esimene kord, kui triennaali korraldavad kolm Balti riiki üheskoos. Triennaal toimub Leedus (11. mai – 12. august), Eestis (29. juuni – 2. september) ja Lätis (21. september – 18. november). Kolm näitust on erinevad, koondudes sama pealkirja alla, nagu ühe raamatu eri peatükid.
Näituse viimasel nädalavahetusel, 1.–2. septembril toimub performance'i-kunsti programm Kanuti Gildi SAALis.

Vincent Honoré on Londonis elav prantsuse päritolu kuraator, kes on pikalt töötanud näiteks Tate Moderni galeriis ja David Roberts Art Foundationis. Praegu töötab ta peakuraatorina mainekas Haywardi galeriis. Honoré valiti triennaali kuraatoriks kutsutud konkursil, mille žüriisse kuulusid Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus, Vilniuse Kaasaegse Kunsti Keskus ja kim? Kunstikeskus Riias. Võitjaks osutunud Honoré projekti puhul paistis silma eriliselt huvitav triennaali ülesehitus, läbitöötatud visioon, põnev visuaalkeel ja väga kaasaegne teemapüstitus.

Näitusel osalevad kunstnikud: Carlotta Bailly-Borg, Nina Beier, Hannah Black, Miriam Cahn, Adam Christensen, Jesse Darling, Michael Dean, Merike Estna, Daiga Grantiņa, Derek Jarman, Jamila Johnson-Small, Lina Lapelytė, Kris Lemsalu, Klara Lidén, Elīna Lutce, Paul Maheke, Pierre Molinier, Ieva Rojūtė, Ülo Sooster, Achraf Touloub, Ola Vasiljeva, Young Boy Dancing Group, Young Girl Reading Group (Dorota Gawęda ja Eglė Kulbokaitė).