Artistid rääkisid enda mälestustest ning muljetest, toonane lavatagune meeskond rääkis vahvatest viperustest. Nende seas rääkis oma loo ka 1964. aasta koosseisu peategelane Maria ning 1993 ja 2019. aasta näitejuht Helgi Sallo loo, kuidas tema sattus üldse Estonia teatrisse ning muusikali "West Side Story".

"See oli 1964. aastal 30. detsembril, kui Estonia teatris esietendus Leonard Bernsteini "West Side'i lugu" ja ma olin seal peaosas. Ma tahaks öelda, et see jäi mulle väga värvikalt meelde, sest see oli mu esimene roll Estonia teatris, aga ma ei mäleta sellest peaaegu et midagi, sest kõik oli justkui unes. Ma iga natukese aja tagant ikka näpistasin ennast!"

"Ma mäletan Eri Klassi seal all dirigendipuldis, kes tegelikult oli mu toonud sinna. Tema oli öelnud, et kutsuge vot see tüdruk katsetele! Katsetel küsis lavastaja Vello Rummo mu käest, et kas ma olen Shakespeare'i "Romeot ja Juliat" ka lugenud. Mina ei olnud, aga ei tahtnud rumal välja näha ja tegin niisuguse toreda näo ja ütlesin:"Jaa..." aga proovisin küsimärki õhku jätta. Rummo ütles mulle, et minge koju, lugege raamat läbi ja me teatame teile. Ja sealt see kõik saigi alguse."

Peale jutustamist suundusid kaks erineva ajastu koosseisu teatrisaali, et üheskoos vaadata üle Georg Malviuse versioon "West Side Storyst".